Romania a pierdut ieri intalnirea cu Franta, din primul tur al Grupei Mondiale din Cupa Davis, iar in toamna va juca la baraj, pentru a 12-a oara

Dupa ce sambata perechea Mergea / Tecau reusise sa ne readuca in lupta pentru calificarea in sferturile Cupei Davis, ieri, Andrei Pavel nu a reusit sa-i faca fata lui Richard Gasquet, astfel ca Franta s-a impus in intalnirea cu Romania. Scorul final, 4-1, a fost stabilit dupa ultima intalnire dintre Clement si Mergea.

Aproape doua ore a rezistat "Cneazul" in fata uraganului Gasquet, francezul reusind sa se impuna in trei seturi, scor 6-3, 6-2, 7-5. in toata aceasta perioada, veteranul din lotul Romaniei, care a ajuns la varsta de 33 de ani, a reusit 77 de puncte castigatoare, dar si 35 de greseli nefortate.

In schimb, adversarul sau a avut 104 puncte castigatoare si numai 15 greseli nefortate. Din pacate pentru noi, francezul s-a aflat tot timpul la conducerea partidei, lucru ce l-a enervat pe Pavel, care a spart o racheta dupa ce a lovit cu ea de pamant.

Gasquet a avut nevoie de 33 de minute pentru a se impune in primul set, dupa ce, la scorul de 4-3, a reusit un break, iar apoi si-a castigat serviciul, pentru 6-3. in setul doi, la scorul de 2-2, francezul a reusit un nou break, iar apoi s-a desprins la 6-2. Pavel a avut sanse reale sa-si adjudece cel de-al treilea set, in care a condus cu 5-2, si sa reintre in lupta. De la acest scor insa Gasquet a castigat cinci gamuri consecutive si astfel a obtinut victoria in doar trei seturi. in ultimul meci al intalnirii, Florin Mergea s-a inclinat in fata lui Arnaud Clement, scor 5-7, 6-7.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.