Plecarea lui Karamian a lasat un gol pe partea stinga a feroviarilor, Ionut Stancu si Danut Perja nereusind sa demonstreze, in meciurile de pregatire de pina acum, ca-i pot lua locul armeanului. In ultimul amical, cel cu cipriotii de la Anorthosis Famagusta, cei doi au evoluat foarte slab. La finalul partidei de simbata seara, Razvan a admis, pentru prima data, ca are nevoie de o solutie pe extrema.

Trupa lui Razvan Lucescu se apropie de sfirsitul programului de pregatiri si, cu doua saptamini inainte de reluarea campionatului, are doua puncte vulnerabile: inconstanta liniei ofensive si locul gol lasat de plecarea lui Karamian. Rapidul etaleaza, in general, un fotbal spectaculos, cu numeroase faze de poarta, pe care, insa, le iroseste de multe ori cu nonsalanta.

Daca omul ratarilor monumentale, Ianis Zicu, poate fi acoperit prin prezenta de spirit a lui Moldovan, prin sclipirile ocazionale ale lui Buga si Mazilu, sau prin determinarea lui Ganea, locul lasat liber de plecarea armeanului pare cea mai mare meteahna a giulestenilor in acest moment. Razvan Lucescu spunea ca si-ar mai dori jucatori, insa, vazind ca nu exista capital pentru transferuri, a incercat sa plombeze gaura de pe partea stinga, declarind ca ii are ca solutii pe Ionut Stancu si Danut Perja.

Din pacate, cei doi l-au contrazis in jocurile amicale din Canare, si mai ales in ultima partida, din Cipru, pierduta simbata, 1-2, cu Anorthosis Famagusta. Cipriotii i-au invins pe giules teni profitind de lipsa acestora de eficacitate, dar si de fantoma Ionut Stancu, depasit net de atributiile sale: in defensiva, simplu spectator la driblingurile adversarilor, iar in atac, inexistent. Iritat de evolutia mijlocasului, Lucescu junior l-a inlocuit cu Danut Perja, fara ca acesta sa rupa gura tirgului.

Astfel, desi George Copos a evitat pina in prezent sa aduca un mijlocas stinga de valoare, se pare ca Razvan va avea la dispozit ie un inlocuitor pe masura lui Karamian. Grigore Sichitiu, omul insarcinat de conducerea giules tenilor cu perfectarea transferurilor, a anuntat ca se prega- teste o mutare surpriza in cel mai scurt timp.

A rabufnit Moldo

Rapidul are, fara indoiala, cea mai impresionanta lista de atacanti din campionatul intern, insa veteranul Viorel Moldovan a repetat-o in nenuma rate rinduri: "Nu e de ajuns sa avem cel mai bun atac pe hirtie, trebuie sa o demonstram si in teren". Ceilalti atacanti ai giules- tenilor n-au invatat insa prea multe din mesajul fostului international, avi nd o evolutie dezama gitoare in partida cu Anorthosis Famagusta, cind s-au intrecut in ratari si l-au facut pe Moldo-gol sa-si iasa din fire la finalul j o c u l u i , cind le-a reprosat c o e c h i - pierilor ca a l e a r g a mai putin decit o face el la 34 de ani si ca nu sint in stare sa bage mingea in poarta.

Antrenoruljuca tor al alb-vi- siniilor a fost cel mai bun jucator de pe teren si a alergat ca la prima tinerete, pasind decisiv la golul lui Zicu. "M-am saturat de atita alergat prin cantonamente. Pe vremea cind eram tinar, bagam sprinturi la greu iarna, la munte. Uneori erau si -15 grade si ti se facea promoroaca la sprincene. Bine ca s-au schimbat metodele, ca nu stiu citi dintre jucatorii de azi ar mai supravietui", i-a intepat Moldovan pe mai tinerii sai coechipieri intr-o declaratie gazduita de ziarul Libertatea. Despre posibila plecare a lui Razvan Lucescu din vara, veteranul a fost ferm: "Daca pleaca Razvan, e posibil sa plec si eu".

Alt sef de galerie

Galeria giulesteana are, incepind de simbata, un nou lider, in persoana lui Fane Moldoveanu, dupa ce Noni a fost nevoit sa renunte din cauza problemelor de sanatate. Acesta spune ca alegerea lui Fane este cea mai oportuna si ca, desi a fost nevoit sa se retraga, va ramine alaturi de suflarea rapidista: "Fane era mina mea dreapta si merita sa conduca galeria. Din pacate, mi-a fost descoperita o afectiune grava la corzile vocale si doctorii mi-au interzis orice efort vocal. De acum voi face galerie doar cu sufletul si cu palmele".

INEDIT. Ganea, fan Jardel

Rapidistii pot avea o scuza pentru infringerea suferita impotriva celor de la Anorthosis Famagusta. Cipriotii sint antrenati de fosta glorie a fotbalului georgian, Timur Ketsbaia, si il au pe fostul golgeter al Europei, Mario Jardel. Brazilianul este departe de forma care l-a consacrat si n-a rezistat decit 50 de minute in teren, depasind considerabil greutatea optima pentru un jucator profesionist. La final, Ionel Ganea a tinut neaparat sa faca schimb de tricouri cu Jardel.

DEZMINTIRE. Fara studenti in Giulesti

Presedintele Sportului Studentesc spune ca nu s-a pus niciodata problema ca mijlocasul stinga, Dacian Varga, sa ajunga la Rapid. "Nu inteleg de ce a spus domnul Copos ca jucatorii mei sint prea scumpi pentru Rapid, nici macar nu mi-a facut o oferta concreta, nici pentru Varga, nici pentru altcineva", a declarat oficialul. Altfel, Vasile Siman este convins ca Sportul va juca, din vara, din nou in Liga I: "Sintem pregatiti si din punct de vedere sportiv, si administrativ, sa revenim pe prima scena".

Ratari peste ratari

Rapidul a pierdut cu 2-1 al doilea amical din Cipru, impotriva autohtonilor de la Anarthosis Famagusta. Giulestenii au oferit din nou un adevarat spectacol al ratarilor, cu acelasi Ianis Zicu in prim-plan, chiar daca jucatorul imprumutat de la Inter a inscris unicul gol al rapidistilor. Infringerea de simbata a fost prima din acest an pentru alb-visinii, dupa cele trei remize din Canare si victoriile cu CSM Rimnicu Vilcea si Slavia Sofia.

RAPID: Coman - M. Constantin, Perja, I. Rada - Badoi, N. Grigore, C. Lazar, I. Stancu - Buga, Mazilu, Griffiths. Au mai jucat: Zicu, Maldarasanu, V. Moldovan, I. Ganea, Sapunaru, Maftei, E. Dica.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.