Bogdan Stelea protesteaza cind aude cintecele lui Vali Vijelie in autocarul echipei Dinamo

Aventurile fotbalistilor romani, reintorsi in Divizia A dupa mai multe sezoane petrecute la echipe din strainatate si nevoiti sa se readapteze la realitatile mioritice, continua. Revenit in septembrie 2004 la Dinamo, dupa 13 ani, Bogdan Stelea, unul dintre ultimii mohicani ai generatiei de aur, a ramas surprins sa constate ca noii sai coechipieri nu se despart de manele nici in autocar. In urma cu citiva ani, pe cind se antrena cu FC National, Gica Popescu si-a facut cruce, vazind cum se pregatesc "bancarii" inaintea sedintelor tehnice: muzica de petrecere la casetofonul din vestiar! O data repatriati, atit Gica Popescu, cit si Bogdan Stelea au constatat cu surprindere ca, in Divizia A, manelele sint mai raspindite decit suturile pe poarta.

Obisnuiti cu petrecerile organizate de directorul executiv Cristi Borcea, unde se arunca cu sute de dolari si unde invitat special era Vali Vijelie, "ciinii rosii" se delecteaza frecvent cu manele. Dupa multe sezoane petrecute in Spania, "Arnold" (37 de ani) nu s-a adaptat mediului pe care l-a gasit in "Groapa", intrind repede in conflict, pe teme muzicale, cu majoritatea colegilor sai de la Dinamo.

Indragostit de rock, internationalul ia atitudine ori de cite ori in autocarul echipei se aud manele, muzica preferata a "ros-albilor". Manelisti convinsi, atacantii Adrian Mihalcea si Claudiu Niculescu sint cei care, pe durata deplasarilor, joaca rolul DJ-ilor in autocar. "Ce-s porcariile astea de melodii?", protesteaza Stelica, de pe bancheta din spate a autocarului, unde sta alaturi de capitanul Florentin Petre. Coechipierii nu-i ramin datori. "Pune-o pe Lili (n.r. - cintareata R&B si logodnica jucatorului) sa interpreteze, daca nu-ti convine!", il tachineaza colegii pe portar.

"Tac si inghit!"

Stelea a recunoscut incidentul din autocar. El a dat de inteles ca nu sufera manelele, dar considera normal sa se supuna majoritatii. "E o chestiune de grup. Daca 80 la suta dintr-un colectiv doreste un anumit lucru, atunci nu se discuta! Altfel spus, daca multi prefera manelele, ceilalti, care au o problema, tac si inghit! Daca manelele motiveaza echipa sa cistige, atunci manele sa fie! Intr-adevar, la un moment dat, am facut o observatie legata de muzica din autocar, dar nu vreau sa spun mai multe. Cert este ca n-am vrut sa ofensez pe nimeni. Probabil eram mai prost dispus. Pina la urma, e o chestiune de gust. Fiecare asculta ce-i place. Eu prefer alte genuri muzicale", ne-a declarat ieri Stelea.

Obligati sa asculte muzica de camera

Anul trecut, la banchetul de final de sezon, dinamovistii au fost obligati sa mearga la un concert de camera. Fotbalistii au strimbat din nas fiindca au fost siliti sa asculte acordurile pianului, si nu pe cele ale acordeonului. Cel mai suparat a fost fundasul stinga Dorin Semeghin. "Nici mincarea nu i-a priit lui "Semering", asa de suparat statea la masa!", glumeau colegii pe seama celui mai petrecaret jucator din lot. Atunci, initiatorul actiunii a fost antrenorul Ioan Andone. Tehnicianul a cautat sa schimbe imaginea de manelisti a celor din Soseaua Stefan cel Mare, dar jucatorilor le-a zburat mintea tot la melodiile lui Vijelie. Dupa acea experienta, "ciinii" nu vor sa mai auda de muzica simfonica.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.