Jucatorii Romaniei si cei ai Moldovei vor intra pe teren cu tricouri inscriptionate cu indemnuri impotriva manifestarilor violente pe stadioane.

Initiativa vine in urma incidentelor din Italia, de la meciul Catania - Palermo. Partida Romania - Moldova se va disputa astazi pe Stadionul National, de la ora 17:00. Inaintea startului se va tine un moment de reculegere pentru politistul italian decedat.

Incidentele de la partida Catania - Palermo, care au dus la aminarea oricarei activitati fotbalistice in Italia, i-au ingrijorat si pe oficialii din fotbalul romLa amicalul din aceasta seara, atit jucatorii Romaniei, cit si cei ai Moldovei vor iesi de la vestiare cu un banner impotriva violentelor pe stadioane si fiind imbracati in tricouri inscriptionate cu indemnuri la fair-play. Mai mult, sefii de la Casa Fotbalului s-au gindit la posibilitatea tinerii unui moment de reculegere, inainte de inceperea partidei, in urma evenimentelor tragice din Sicilia, soldate cu moartea unui politist.

"Trebuie sa fim si noi alaturi de oamenii care au avut de suferit dupa incidentele din Italia", a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Selectionerul Victor Piturca s-a aratat de acord cu aplicarea unor masuri drastice pentru stoparea violentelor pe stadioane, dar crede ca meciurile disputate cu portile inchise nu reprezinta o solutie.

"Sper sa nu avem si in Romania probleme cu spectatorii. Trebuie luate masuri de siguranta, pentru ca e bine sa fim pregatiti pentru astfel de evenimente. Nu sint de acord sa se joace fara spectatori. Totusi, trebuie sa se respecte regulamentele si sa se suspende stadioanele, daca este nevoie", a declarat Victor Piturca.

Nasul merge la UEFA

Victorie la tineret

Nationala U 21 a sustinut ieri primul amical din acest an. Jocul s-a disputat in incinta Salii Polivalente din Tiraspol, o arena ultramoderna, dotata cu teren sintetic. Cu o echipa proaspata, mult remaniata fata de preliminariile precedente, Romania a respectat cit de mult a putut indicat iile tehnicianului. In prima parte a jocului minjii lui Emil Sandoi i-au tatonat pe moldoveni, incercind reflexele portarului advers prin suturile trimise de Chiacu (41) si Mardare (45).

Partea a doua a adus si concretizarea dominatiei tricolorilor mici. Simion a inscris cu capul in minutul 53, dupa un corner executat de Keseru, iar dupa doar noua minute, Chiacu a marit diferenta la 2-0.

ROMANIA: Pantelimon (Tatarusanu 86) - Scarlatache, Mardare, Ducu, Sepsi - Cr. Tanase (Tincu 74), Ropotan (Patriche 83), Chiacu (Palimaru 76) - Keseru (cpt) (Bicfalvi 83), Simion (Pacuraru 66), Stancu (Neagu 80). Antrenor: Emil Sandoi


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.