In aceasta seara sunt programate mai multe partide amicale, unele dintre acestea fiind veritabile razboaie ale orgoliilor. O astfel de confruntare va avea loc pe "Teatrul Viselor" din Manchester intre Anglia si Spania, doua dintre fortele fotbalistice ale Europei, o avancronica inedita a duelului din optimile Champions League dintre FC Barcelona si Liverpool.
Partida vine intr-un moment dificil pentru "nationalele" celor doua tari, ambele fiind in pericol de a rata calificarea la Euro 2008. Anglia se situeaza pe pozitia a treia in grupa E cu 7 puncte dupa 4 jocuri, fiind devansata de Croatia si Rusia, iar Spania se situeaza pe un incredibil loc 5 in grupa F, cu doar 3 puncte dupa 3 meciuri disputate fiind devansata de Suedia, Danemarca, Irlanda de Nord si Letonia. Evident, cei doi selectioneri, Steve Mc Claren si Luis Aragones, se afla in situatii extrem de delicate, fiind violent contestati atat de fani cat si de ziaristi, o victorie in aceasta seara impotriva unui rival istoric reprezentand o veritabila lovitura de imagine pentru cei doi tehnicieni.

Palmaresul direct este favorabil britanicilor, care i-au invins de 11 ori pe iberici, suferind doar sase infrangeri, trei intalniri incheindu-se la egalitate. Cea mai severa infrangere a spaniolilor dateaza din decembrie 1931 cand Anglia a zdrobit Spania cu 7-1, cea mai clara victorie a ibericilor fiind un 3-0 in luna mai a anului 1960. Ultima intalnire dintre cele doua reprezentative a avut loc in noiembrie 2004, Spania invingand cu 1-0 Anglia pe "Santiago Bernabeu". Partida din aceasta seara va incepe la ora 21.45, ora Romaniei, intalnirea fiind transmisa in direct de TV Sport. In aceasta seara vor avea loc si alte meciuri amicale interesante, precum: Germania-Elvetia, Croatia-Norvegia, Belgia-Cehia, Egipt-Suedia sau Senegal-Angola.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.