Patronul FC Steaua, Gigi Becali, si-a dat ieri in petic, la prima sa intalnire cu procurorii. La iesirea din Parchetul Curtii de Casatie, el a facut-o "zdreanta" pe o jurnalista, pentru ca lucreaza la un ziar in care a fost aspru criticat.

Becali a fost chemat la Parchet pentru a fi audiat pentru schimbul de terenuri pe care l-a facut cu oficialii MApN in Pipera si a iesit dupa o ora si jumatate de discutii cu anchetatorii. Chestionat de jurnalisti si deranjat de o anume intrebare, el a tinut mortis sa afle unde lucreaza ziarista cu pricina.

Dupa ce a aflat ca scrie la cotidianul "Adevarul", care a publicat o serie de dezvaluiri despre afacerile sale, Gigi Becali l-a calificat drept "fiara, veninos si jigodie" pe directorul Cristian Tudor Popescu, sugerandu-i jurnalistei sa caute la seful ei raspunsurile. "Daca C.T.P. e o jigodie, dumneata nu esti nici la degetul lui mic", i-a dat replica ziarista. Atunci, lui Becali i-a dat mitocania in clocot: "Daca Cristian Tudor Popescu este o jigodie, tu esti o zdreanta si nu meriti sa tii o floare in mana". Ieri, toate ziaristele acreditate la Parchet primisera cate o floare de la procurorul general, Ilie Botos.

MANEVRE

Becali a fost citat initial pentru data de 23 februarie, dar atunci a telefonat spunand ca nu va veni "pentru ca-l asteapta presa la intrare". A venit ieri, din proprie initiativa, in speranta ca va scapa de jurnalisti. Stratagema i-a reusit, dar partial. Daca la intrare nu l-a asteptat nimeni, la iesire si-a facut loc cu greu printre armata de reporteri si cameramani. Dupa ce s-a certat cu presa "opozanta", Becali a dat cateva lamuriri despre afacerea pentru care fusese audiat. El a spus ca a schimbat, cu acte, un teren din Stefanestii de Jos, cu unul din Pipera, si ca a platit MApN, care era propietarul terenului, 250.000 de dolari. A mai donat si 40.000 de dolari, pentru constructia unui monument, dupa ce a fost rugat, si ca "bun patriot" ce este nu a putut refuza.

Gigi Becali a precizat, mandru, ca a tratat afacerea cu zece generali, iar contractul a fost semnat de ministrii Agriculturii, Finantelor si Justitiei. "Deci nu s-a comis nici o ilegalitate", a concluzionat Becali. Din afacere, patronul FC Steaua a castigat peste 3 milioane de dolari, pentru ca, in 1999, pretul unui metru patrat de pamant in Baneasa era de 20-25 de dolari, iar la Stefanesti, numai de 7 dolari.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.