Chiar daca l-au pierdut pe Karamian, Vasile Maftei crede ca sint mai puternici in acest moment, odata cu venirea lui Ganea. Desi este purtatorul de drept al banderolei, el stie ca si Moldovan, Coman, Maldarasanu sau Ganezul pot fi lideri. Jucatorul e de parere ca George Copos ar trebui sa fie mai cumpatat in declaratii.

Sport Total: Ce parere ai despre campania de transferuri a Rapidului?

Vasile Maftei: In acest moment, au plecat mai multi jucatori si a venit unul singur, dar, per total, sintem in cistig. Acum, cu Ganea, sintem blindati in atac. Am fi fost si mai buni daca raminea Karamian, dar fiecare isi alege drumul in viata.

Este Ganea un caracter dificil, dur?

Ionel are intr-adevar o rautate in joc, dar in afara terenului e chiar foarte calm. S-a spus ca ar fi existat o cearta intre el si Marius Constantin in Insulele Canare, dar e ceva fabricat. La orice antrenamente exista neintelegeri, mai tipam unii la altii. E normal. Exista si intrari mai dure, ca doar nu sintem domnisoare.

Cit de mult conteaza experienta unor jucatori consacrati?

La noi e o combinatie foarte interesanta intre tineri si cei mai in virsta. E foarte important ca avem fotbalisti cu o cariera frumoasa in spate, jucatori ce sint capabili sa tina ridicat moralul echipei in orice situatie. Eu port banderola, dar si Moldovan, Coman, Maldarasanu sau Ganea sint, in aceeasi masura, capitanii echipei.

Cit de mult va afecteaza atitudinea lui George Copos?

La Rapid e mai tot timpul presiunea rezultatelor din partea patronului, dar in sapte ani de cind sint aici am avut timp sa ma obisnuiesc. Pe undeva, e de in- teles. Dinsul isi doreste sa fie primul in lupta cu Steaua si cu Dinamo si de aceea, uneori, cind avem un meci mai slab, isi pierde cumpatul si face anumite declarat ii care ne afecteaza.

Daca ai fi tu patronul echipei, cum ai reactiona?

Nu stiu, poate si eu as face greseli. Cel mai bine ar fi sa fim cumpatati si sa analizam la rece, nu la cald, anumite situatii, dar, uneori, unii oameni se pierd cu firea, pentru ca fotbalul provoaca patimi serioase. Nu sintem nici noi roboti sa cistigam tot timpul, iar cind pierdem sintem primii care ne facem autocritica. Presiunea poate fi benefica, dar nu intotdeauna.

VASILE MAFTEI:" De cind e Vio antrenor secund nu s-a schimbat nimic, pentru ca noi oricum ascultam de sfaturile lui. Nu poti sa ai decit respect pentru un fotbalist cu atita experienta.

Cred ca evolutiile bune din Europa pe care le-am avut noi, Steaua si Dinamo determina din ce in ce mai multi fotbalisti straini sa vina in campionatul romanesc. Se dau bani multi pe unii si cred ca sint destul de valorosi."

VASILE MAFTEI:" Toti jucatorii vor sa faca pasi in fata in cariera, dar eu nu ma gindesc sa plec prea curind de la Rapid, pentru ca mai am trofee de cistigat aici. Trebuie sa ducem Rapidul din nou in Europa, deoarece echipa da valoarea fotbalistilor. Pentru mine, prioritate are in acest moment cistigarea Cupei Romaniei, apoi obtinerea locului doi in campionat."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.