Dinamo a cistigat la limita cu Leiria, invingatoarea lui FC Porto, liderul campionatului lusitan, dupa un meci in care mecanismul gindit de Rednic a mers destul de bine.

Amicalul nevoilor personale pentru Dinamo. Ze Kalanga trebuia sa scape de amenda, Vranjkovic sa debuteze si sa-si concretizeze pozitia pe ultimul locu- sor de UEFA, cineva sa marcheze primul gol pe tarim lusitan, iar Borcea sa fie multumit. Prima repriza a meciului cu Leiria a sters multe puncte de pe ordinea de zi a problemelor legate de turneul portughez. Primul a iesit la rampa angolezul.

De fiecare data cind mingea a ajuns la el, micutul jucator de banda a creat pericol. Apoi, s-a cicatrizat si rana legata de prima reusita cu miros lusitan. Faza golului a fost legata tot de munca lui Ze. Dribling si centrare pentru Cristea, care reia perfect in coltul lung pe finalul primei parti, si zimbetul apare pe fata lui Borcea.

Niculescu a incercat si el. Doua lovituri libere bine executate, insa portarul celor de la Leiria s-a opus. In rest, Smirnovs a parut exact, iar Lobont a fost cel mai jucat dinamovist, intr-o repriza cu foarte multe intreruperi. Dupa pauza, portughezii au incercat mai mult si au ratat citeva ocazii bune, Lobont eviden- tiindu-se de citeva ori.

Ecoul vocii lui Mircea Rednic s-a auzit din ce in ce mai des, iar roiul schimbarilor a fragmentat si mai mult partida. Aproape inexistent, Danciulescu i-a lasat loc lui Mendy, insa pericolul a venit tot din glezna lui Niculescu. Sut periculos in plasa laterala. Trei minute mai tirziu, tinarul atacant francez a fost oprit eronat pentru o pozitie de ofsaid.

Prima victorie de cantonament a ciinilor in acest an, iar acum Cristi Borcea poate linistit sa se joace cu declaratiile in ciclul simplu al comentariilor de genul "noi i-am batut pe astia, astia i-au batut pe Porto, deci putem spera".

Dinamo: Lobont - Blay, Smirnovs, R. Stefan, Pulhac - Margaritescu - Ze Kalanga, Vranjkovic, Ad. Cristea - Niculescu, Danciulescu.
Au mai jucat: Matache, Ropotan, Moti, Balace, C. Munteanu, Mendy, Liviu Ganea, Homei si Alexe.

S-a lovit din nou
Pe la sfirsitul primei reprize a meciului cu Leiria, Vojslav Vranjkovic le-a dat din nou emotii dinamovistilor. Bosniacul a fost lovit destul de dur de un adversar, acesta raminind intins pe gazon. Pina la urma, mijlocasul s-a ridicat si a continuat sa joace, insa dupa citeva minute, Mircea Rednic a hotarit sa-l schimbe, din cauza ca jucatorul schiopata. Din cite se pare, Voika a fost lovit la glezna aceluiasi picior la care a fost accidentat de coreeanul Cho. In urma contactului cu fotbalistul asiatic, Vranjkovic a pierdut primele patru partide de ale lui Dinamo din acest an. Mijlocasul ar putea fi inlocuit cu Balace pe lista UEFA.

Niculescu in pasa proasta
La antrenamentul de luni al ciinilor, Claudiu Niculescu si Bogdan Lobont au facut un concurs de lovituri libere. Din pacate pentru atacant, portarul a reusit sa cistige net acest duel, Niculescu nereusind sa-l invinga decit o singura data pe fostul goalkeeper al celor de la Fiorentina, dintr-o cavalcada de nu mai putin de 15 lovituri din apropierea careului de 16 metri. Cei doi dinamovisti nu au parasit antrenamentul pina cind Lobont nu a promis ca ii va acorda la viitoarele sedinte de pregatire revansa vedetei din Stefan cel Mare.

De vinzare!
Dupa doua saptamini la echipa secunda, impresarul lui Stanic a reusit sa gaseasca o varianta mai buna decit Dinamo II pentru mijlocas. Astfel, ciinii l-au imprumutat la Rad Belgrad, formatia de la care s-a transferat la Timisoara. Mai mult, actionarii vor sa mai recupereze din cei 300.000 de euro investiti in aducerea sirbului, astfel ca au trimis catre echipa din capitala Serbiei o hirtie prin care aceasta sa aiba drept de cumparare: "Asteptam ca cei de la Rad sa ne dea raspunsul. Noi le-am trimis o delegare prin care il pot cumpara definitiv pe Stanic. Ne dorim sa-l vindem", a declarat Constantin Danilescu


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.