Ziaristii spanioli, si nu doar ei, continua sa se mire cum de FC Sevilla, o grupare net inferioara unor societati precum FC Barcelona sau Real Madrid, tine pasul cu "granzii" din "Primera Division", ba uneori chiar ii domina. Sevilla - viitoarea adversara a Stelei in Cupa UEFA - ocupa locul secund in Spania, cu 41 de puncte, situindu-se intre cele doua mari forte, Barcelona (42) si Real Madrid (38) si la cinci puncte distanta de obisnuita "numero tres", CF Valencia.

FC Sevilla, raportindu-se la celelalte grupari aflate pe podium, dispune de un buget anual liliputan. Este vorba de 42 de milioane de euro, asta in conditiile in care formatia andaluza se afla pe locul 25 intr-un clasament european privind numarul de sustinatori care vin la stadion, cu o medie de 40.245 de spectatori/meci. In ciuda veniturilor reduse, Sevilla a cistigat in 2006 atit Cupa UEFA, cit si Supercupa Europei, fiind declarata la finalul anului drept cea mai buna echipa de fotbal a continentului. Juande Ramos si jucatorii acestuia au infaptuit un adevarat miracol, la care FC Barcelona (buget de 221 de milioane de euro - al 6-lea in lume) si Real Madrid (cel mai bogat - 318 milioane de euro) se uita cu jind.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.