Rusoaica Maria Sarapova a fost ultimul obstacol al Serenei Williams in calea celui de-al optulea sau titlu de Grand Slam si al treilea la Australian Open. La rindul ei, jucatoarea de 19 ani a tintit primul ei trofeu la Antipozi, laolalta cu premiul de un milion de dolari.

Cele doua s-au inti lnit ultima oara in 2005, in semifinala de la Antipozi, cind rusoaica a servit de doua ori pentru meci, ratind patru mingi de incheiere a partidei. Apoi a pierdut cu 8-6. De la intilnirea aceea, Sarapova a mai ajuns in semifinalele a cinci turnee de Grand Slam si a cistigat US Open anul trecut. Williams a participat doar la patru turnee in 2006, din cauza unei accidentari la genunchi.

Maria s-a aflat la editia aceasta a Australian Open la prima prezenta in finala. Favorita numarul unu a trecut in semifinale de Kim Clijters, prezenta pentru ultima oara la Antipozi, scor 6-4, 6-2, belgianca, in virsta de 23 de ani, urmind sa se retraga la finalul lui 2007. Williams, fosta numarul unu mondial, actualmente pe pozitia 81, a acces in prima finala de Grand Slam dupa doi ani, invingind-o pe Nicole Vaidisova cu 7-6 (5), 6-4.

Din 2005 incoace americanca de 25 de ani nu a mai batut nici o jucatoare din top zece mondial, iar anul trecut chiar a cazut din top 100. Sarapova a muncit mult in acesti doi ani, fiind ultima ra masa in concurs pentru a o infrunta pe americanca revenita spectaculos in elita.

Chiar daca nu a jucat la capacitatea sa maxima, care a consacrat-o, mezina Williams, cea mai talentata, a suplinit cu bine acest lucru prin vointa extraordinara de a cistiga.

Federer este marele favorit
In finala masculina, care se va disputa miine, de la ora 10:30, Roger Federer va juca impotriva lui Fernando Gonzalez, din Chile. Cei doi s-au mai inilnit de noua ori in cariera, elvetianul reusind sa cistige toate partidele. In semifinale, Gonzalez, cap de serie numarul zece, a trecut de germanul Tommy Haas, cu 6-1, 6-3, 6-1, dupa ce cu o zi in urma il desfiintase pe Rafael Nadal, favoritul numarul doi al turneului. Federer a trecut in semifinale de Andy Roddick.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.