Numarul unu in topul mondial al tenisului, elvetianul Roger Federer, si-a asigurat locul in finala Open-ului australian dupa ce a trecut de capul de serie numarul sase, Andy Roddick, cu scorul de 6-4, 6-0, 6-2. Victoria liderului mondial a fost obtinuta intr-o maniera categorica, elvetianul fiind neindurator cu americanul.

Federer si-a exprimat intentiile inca din primul game al meciului, cand a reusit sa-i smulga un break adversarului, insa americanul a echilibrat repede partida, intorcand scorul de la 0-2 la 3-2 in favoarea sa. Pana la scorul de 4-4, in primul set, situatia parea echilibrata, iar spectatorii se pregateau probabil pentru un meci ce se va termina abia in setul decisiv. N-a fost asa, deoarece Federer a explodat apoi intr-un ritm uluitor.

A castigat primul set, iar in cel de-al doilea a jucat intr-un asemenea mod incat spectatorii se intrebau daca elvetianul este pamantean. Un sec 6-0, urmat de inca trei game-uri castigate consecutiv in cel de-al treilea set l-au ingropat definitiv pe Andy Roddick. Americanul parea o gazela neajutorata aflata in fata unui leu flamand. Federer si-a adjudecat si ultimul set, scor 6-2, razbunand astfel infrangerea suferita in fata lui Roddick in urma cu aproximativ doua saptamani, in finala turneului de la Kooyong.

Federer va trebui sa astepte pana astazi pentru a vedea cu cine se va infrunta in finala de la Australian Open. in cealalta semifinala se vor intalni germanul Tommy Haas si revelatia turneului, chilianul Fernando Gonzales.

La feminin, capul de serie numarul unu, Maria sarapova, si-a pastrat cumpatul si a reusit sa treaca de belgianca Kim Clijsters, obtinand astfel locul in marea finala. Rusoaica tot n-a jucat la forma ei maxima, si cu toate acestea si-a invins adversara in doar doua seturi, 6-4, 6-2.

in cealalta semifinala, americanca Serena Williams a avut nevoie tot de doua seturi, 7-6, 6-4, pentru a trece de senzatia de la acest turneu, cehoaica de numai 17 ani, Nicole Vaidisova. Astfel, finala feminina de la Australian Open, ce va avea loc sambata, se va disputa intre Maria sarapova si Serena Williams.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.