Fotbalul din Italia pierde teren in fata altor campionate din cauza stadioanelor invechite si a drepturilor de televizare care permit vizionarea gratuita a partidelor, conform unui studiu dat publicitatii.

Stadioanele echipelor italiene sunt mult in urma arenelor din celelalte tari din Vestul Europei, iar faptul ca fanii pot privi gratis majoritatea meciurilor din campionat afecteaza fotbalul din Serie A, au mentionat autorii studiului. Doar cluburile mari, precum Juventus sau AC Milan isi negociaza separat drepturile de televizare ale partidelor.

Previziunile sunt ca in sezonul 2006/2007 echipele italiene vor avea cele mai mari pierderi in urma modului in care pot amortiza sumele investite in cumpararea de jucatori. Media spectatorilor care au asistat la partidele din Serie A a scazut cu 14% intre sezoanele 2004/2005 si 2005/2006, chiar daca numarul echipelor a fost marit de la 18 la 20.

Alte motive sunt reprezentate de rasismul si violenta din peluzele stadioanelor italiene, ceea ce indeparteaza familiile de la partidele de fotbal.

"Cluburile italiene nu mai sunt in aceeasi situatie ca acum 15 ani, cind atrageau cei mai buni jucatori", se mai arata in studiu, in urma caruia a rezultat ca formatiile engleze dominina fotbalul european, mai ales in urma investitiilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.