La aproape 37 de ani fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei s-a gandit sa revina in ring. "Daca au reusit Oscar de la Hoja, Roy Jones si Mike Tyson, de ce n-as putea si eu? Mi-a placut intotdeauna spectacolul si, daca ma voi pune la punct cu pregatirea in urmatoarele 4-5 luni, sunt sanse mari sa ma vedeti din nou cu manusile in maini. Pana atunci ma voi antrena zilnic, fara a neglija sa fiu alaturi de cei trei pugilisti pe care-i pregatesc in vederea viitoarelor meciuri la profesionisti.

Cred ca Viorel Simion poate ajunge departe la categoria lui de greutate, daca va participa la cat mai multe gale cu adversari puternici" ne-a spus cel poreclit Mosul. Doroftei, care si-a manifestat dorinta de a boxa numai in tara, a fost pentru ultima oara in ringul profesionist la 24 iulie 2004, cand a suferit prima si ultima infrangere din cariera, in disputa cu Arturo Gatti. Pierderea centurii WBA pe care o castigase in 1998, l-a afectat mai mult decat ratarea incercarilor la versiunile IBF si WBC. S-a intors un an mai tarziu de la Montreal impreuna cu familia, dupa performantele realizate sub egida clubului canadian Interbox.

A incercat sa activeze in federatie alaturi de presedintele Rudel Obreja, ocupandu-se o vreme de sectorul profesionist, mergand si la diverse actiuni ale lotului national coordonat de bunul sau prieten Francisc Vastag. Plecarea acestuia la Resita l-a determinat sa se retraga in localitatea sa natala, la Ploiesti, unde si-a deschis un bar. N-a putut sta prea mult departe de ring si a inceput sa-l pregateasca pe Viorel Simion, care trecuse la profesionism.

Au urmat alti doi pugilisti, carora le intrevede un parcurs apreciat. In aceasta saptamana Doroftei este conectat la apropiatele alegeri de la federatie. Desi sustine ca nu-l mai intereseaza nicio functie acolo, se afla printre cei care doresc ca nasul sau, Feri Vastag sa fie ales in functia de presedinte."E necesar un suflu nou la federatie, iar Feri este capabil sa se inconjoare de oameni impreuna cu care sa realizeze mai mult decat a facut Obreja" aprecia el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.