Emanuel Gyenes a incheiat concursul pe locul 46, iar penultima etapa a terminat-o al 22-lea, ambele pozitii fiind fara precedent in istoria participarilor noastre.

A 29-a editie a Raliului Dakar s-a incheiat cu victorii ale unor veterani ai ceremoniilor de premiere organizate pe malul Lacului Roz, unul dintre ei, Stephane Peterhansel, fiind chiar pentru a noua oara declarat cistigator in cea mai dificila si mai contestata competitie a desertului. Este al treilea succes final al francezului la clasa auto, el trecind la concursurile pe patru roti dupa ce a cunoscut celebritatea la ghidonul motocicletei si a devenit sextuplu invingator in Dakar. Alaturi de Hubert Auriol este singurul pilot care a cistigat ambele sectiuni ale intrecerii, dar Peterhansel este mult mai galonat decit predecesorul sau, care nu se poate lauda decit cu trei succese (doua la moto, unul la auto).

Al doilea motociclist mort

Concursul nu a fost insa fericit pentru toata lumea, in penultima zi fiind consemnat al doilea deces al unui participant la editia 2007 a Dakarului, motociclistul francez Eric Aubijoux. In virsta de 42 de ani, acestuia i s-a facut rau dupa parcurgerea probei speciale, pe traseul de legatura pina la sosire. "Cu 15 km inainte de a ajunge la finalul etapei a 14-a, Tambacounda - Dakar, el a cazut si nu a mai putut fi reanimat", au spus organizatorii, francezul fiind victima unei crize cardiace.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.