Nationala masculina de handbal a tarii noastre si-a incheiat parcursul in grupele preliminare pentru Europenele de anul viitor cu o victorie pe teren propriu, 41-31 ( 21-20) cu Letonia, a sasea consecutiva, incheind pe primul loc, cu punctaj maxim. Formatia baltica a fost singura care le-a pus probleme, indeosebi in jocul de la Riga si in prima repriza a partidei retur de la Constanta, insa elevii lui Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu au revenit, impunandu-se in ambele jocuri. Cu exceptia portarilor Laufceac si Stanescu si a atacantilor Cozma si Buricea, toti ceilalti jucatori au reusit sa se numere printre marcatori. Cele mai multe goluri, 10, au pornit din stanga extremei Toma, secondat de Stavrositu 7, Iacob 6, Jurca 3, Sania, Ciubotariu, Novanc, Ciubotariu si Sadoveac cate 2.

Echipele Romaniei si Letoniei s-au calificat la barajul pentru CE, asteptand tragerea la sorti de vineri, de la Viena, care le va stabili adversarele din meciurile ce vor avea loc la 9-10 si 16-17 iunie. Teamul nostru are avantajul clasarii pe primul loc in grupa, urmand sa intalneasca un adversar mai abordabil. Slovacia, Belarus, Elvetia, Grecia, Portugalia, Suedia, Serbia sau Muntenegru sunt evident mai accesibili decat Slovenia, Islanda, Norvegia, Polonia, Cehia, Ungaria, care vor fi puse intr-o alta urna. Cu putina sansa am putea intalni Grecia, Portugalia, Slovacia ori Elvetia. Castigatoarele meciurilor de baraj vor obtine biletele pentru intrecerile continentale din ianuarie 2008.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.