Cel mai virulent contestatar al conducerii Federatiei Romane de Handbal, Teodor Florescu, finantatorul campioanei Romaniei en-titre, Rulmentul Brasov, se afla, cel putin la prima vedere, intr-o situatie delicata: dupa ce Comisia de Disciplina il amendase pe data de 16 ianuarie cu 1.000 de lei "pentru declaratii in mass-media cu caracter jignitor la adresa oficialilor FRH", Florescu avea sa declare ca decizia este, din punctul sau de vedere, una scandaloasa: "M-au amendat crezand ca sunt presedinte la echipa, dar eu n-am nicio functie. Maine, poimaine, te astepti sa amendeze si trecatorii de pe strada, spectatorii de pe margine. Este o mare nesimtire, sanctiunea data este aiurea. Dau in judecata FRH pentru ca imi afecteaza imaginea. La meci, obeservatorul Valter Dancescu imi spunea ca n-am nicio calitate cand am adresat o intrebare. Cand este de jignit, atunci am calitate". Mai mult, cu cateva zile inainte de sedinta Comisiei de Disciplina, finantatorul Rulmentului avea puterea sa ironizeze sedinta comisiei: "Nu am functie oficiala la Rulmentul. Asa ca nu am de ce sa merg. Poate doar daca mai chemam vreo 20 de spectatori!".

Se pare insa ca lucrurile nu stau tocmai asa cum afirma "investitorul anului 2006 in extra-fotbal", cum l-a declarat pe Teodor Florescu unul din cotidienele centrale de sport. "Curentul" l-a contactat pe fostul presedinte al Rulmentului Brasov, Radu Leta, care l-a contrazis flagrant pe cel care controleaza financiar gruparea de sub Tampa: "Cum sa nu aiba nicio functie in cadrul clubului?! Este in Consiliul Director. Dumnealui este actionar majoritar. Are 80% din pachetul clubului Rulmentul. Pe mine unul ma surprinde aceasta decizie a dumnealui, aceea de a da in judecata federatia". Fostul oficial al clubului brasovean a dorit insa sa se delimiteze de acest scandal: "Frictiunile dintre clubul Rulmentul si Federatia Romana de Handbal nu-si au rostul, in opinia mea. Nu cred ca asta e scopul sportului romanesc in general, fie din handbal, fie de orice alta ramura. Nu mai am nicio legatura cu gruparea Rulmentul si nici nu vreau sa-mi dau cu parerea. Nu au decat sa faca cum considera".

Afirmatiile fostului oficial al campioanelor Romaniei par a avea suport real, presa relatand deseori faptul ca firma de salubrizare Urban, controlata de Teodor Florescu si de sotia sa, detine 80% din actiuni la clubul brasovean, insusi primarul Brasovului, George Scripcaru, figurand ca presedinte al gruparii, conform noii organigrame.

"Curentul" a dorit sa obtina si punctul de vedere al presedintelui Comisiei de Disciplina care l-a judecat pe finantatorul Rulmentului, insa, in ciuda faptului ca in discutie este chiar campioana en-titre a Romaniei, Popa Cherecheanu Mihai, seful comisiei, ne-a declarat ca nu este la curent cu aceasta situatie, cu toate ca au trecut patru zile de la luarea deciziei: "Nu stiu despre ce este vorba. Eu nu am participat in aceasta saptamana la sedintele Comisiei de Disciplina, nu am fost in Bucuresti".

Presedintele Comisiei de Disciplina, Popa Cherecheanu Mihai, a declarat insa ca Teodor Florescu nu ar trebui sa se grabeasca in ceea ce priveste intentiile sale de a apela la justitie pentru reglementarea acestor probleme: "E treaba dumnealui de ce face asemenea acuzatii. Daca face ceva contra regulamentului, va fi sanctionat, daca nu, nu. El poate sa faca o contestatie la Comisia de Apel iar apoi, eventual, la Comitetul Director. Pana la instanta, e drum lung".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.