Seful LFP spune ca reparatiile imobilului l-au costat 20.000 de euro

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal, deputatul Dumitru Dragomir, ar putea pierde in instanta un imobil, revendicat de fostii proprietari, dupa ce Tribunalul Bucuresti a casat o decizie favorabila lui si a decis rejudecarea unei cereri de revendicare imobiliara.

Potrivit declaratiei de avere a lui Dumitru Dragomir, proprietar a doua case in Bucuresti, imobilul situat langa Calea Dorobantilor are o valoare de impozitare de 300.000 de euro. Casa, proprietatea lui Aurel Mincu pana la venirea comunistilor la putere, a trecut in posesia statului prin Decretul de nationalizare nr. 92/1950. Din evidentele statului a rezultat ca o parte din imobil - patru camere - a fost nationalizata printr-un decret special privind nationalizarea unitatilor sanitare, deoarece spatiul a fost ocupat de un laborator medical.

In 2005, nepotii lui Aurel Mincu au facut o cerere de revendicare a imobilului aratand ca "indiferent de titlul de nationalizare, titlul statului este nevalid, deoarece legea il declara abuziv" si ca statul nu a avut decat o "detentie abuziva" a casei. Ei sustin ca statul nu era proprietarul casei, deoarece nu avea un titlu valid, deci nu putea vinde acest bun.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.