Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a invins, miercuri, in deplasare, cu 30-26 pe nationala Letoniei, intr-un meci din grupa a III-a de calificare in play-offul Campionatului European din 2008

Dupa ce la pauza tabela arata scor egal, 11-11, cu noua minute inainte de finalul partidei Letonia conducea cu scorul de 24-21. Pivotul Marius Novanc a reusit, insa, trei goluri consecutive si a restabilit egalitatea, iar cu trei minute inainte de finalul partidei, Romania conducea cu 27-24, datorita golurilor inscrise pe contraatac de extrema Laurentiu Toma si de interul Adrian Petrea, acesta din urma de doua ori.

Victoria cu scorul de 30-26 mentine Romania in cursa pentru primul loc in grupa a III-a de calificare in barajul CE din 2008 si, implicit, pentru repartizarea in urna a doua valorica la tragerea la sorti din 26 ianuarie, de la Viena.

Portarul echipei Romaniei, Stefan Laufceac, a fost cel mai bun jucator de pe teren, reusind 23 de interventii.

Marcatorii echipei Romaniei au fost: Iacob - 9 goluri, Sania - 6, Novanc - 5, Petrea - 4, Timofte, Toma - cite 2, Cozma si Jurca.

De la letoni s-a remarcat extrema dreapta Andrei Kuzmis, cu 7 goluri.

Dupa meciul de la Riga, Romania ocupa prima pozitie in grupa a III-a, fiind neinvinsa dupa cinci meciuri, in care a acumulat 10 puncte. Returul cu Letonia si ultimul meci din grupa se va juca duminica, la Constanta, de la ora 11.00.

In play-off-ul pentru calificarea la CE-2008 se califica primele doua clasate din grupa. La tragerea la sorti a meciurilor de baraj, ce se vor disputa in dubla mansa, in 9-10 iunie si 16-17 iunie, echipa de pe prima pozitie in grupa va fi repartizata in urna a doua valorica, iar cea de pe locul secund in urna a treia valorica.

Campionatul European din 2008 va avea loc in Norvegia, in perioada 17-27 ianuarie.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.