Cariera de antrenor a lui Ilie Dumitrescu a numarat, pana la sfarsitul anului trecut, noua echipe in sase sezoane. Desi a fost solicitat de catre conducerea clubului Olympiakos Pireu sa preia conducerea echipei pana in vara, Dumitrescu a preferat sa-si definitiveze pregatirea de antrenor. Conducatorii eleni il concediasera pe antrenorul norvegian Trond Sollied dupa ce Olympiakos a ocupat locul 4 in grupa Ligii Campionilor.

Dupa ce si-a incheiat cariera de fotbalist profesionist, la doar 30 de ani, dorinta fostului international Ilie Dumitrescu a fost sa ramana alaturi de sportul-rege. in anul 2000, fostul atacant a debutat ca antrenor, insirand nu mai putin de noua echipe in sase ani. Dupa ce si-a incheiat colaborarea cu PAOK Salonic, tehnicianul a fost ofertat de campioana Greciei, Olympiakos Pireu, pentru a pregati echipa timp de patru luni.

"N-am acceptat sa stau doar pana in vara. Chiar daca aveam rezultate, nu puteam sa raman mai mult la echipa, pentru ca ei s-au inteles deja cu brazilianul Vanderlei Luxemburgo, care va fi numit antrenor dupa incheierea campionatului", a precizat Ilie Dumitrescu, care, daca ar fi acceptat oferta, ar fi antrenat vedete precum brazilianul Rivaldo, Didier Domi sau Grigorios Georgatos. Dumitrescu va studia, in urmatoarele zile, metodele de antrenament ale echipelor din Serie A.. "in curand voi pleca in Italia pentru a urmari un ciclu saptamanal de antrenament la o echipa puternica. Apoi voi asista la un meci din optimile Ligii Campionilor".