Ieri s-a efectuat la Viena tragerea la sorti pentru optimile de finala ale competitiilor continentale de handbal feminin. in Cupa Cupelor, Oltchim Ramnicu Valcea va intalni formatia germana FC Nurenberg, in Cupa EHF, Rulmentul Brasov se va confrunta cu echipa spaniola S.D. Itxako Estella, iar in Cupa Challenge, "U" Jolidon Cluj va juca impotriva ucrainencelor de la HC Econom Univ-Energo Lvov, apoi Tomis Constanta impotriva formatiei austriece TV Uster, iar HCM Roman isi va disputa un loc in sferturile competitiei cu gruparea ucraineana Karpati Ujgorod.

Cu o singura exceptie, oficialii celor cinci echipe angrenate in cupele europene si-au exprimat optimismul in ceea ce priveste sansele la calificare. Chiar si presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, care adopta de obicei o atitudine rezervata, nu a avut nicio retinere in a afirma ca formatiile romanesti au mari sanse sa atinga faza sferturilor de finala: "Toate echipele au sanse. Poate HCM Roman sa aiba o adversara mai dificila, insa putem spune ca sortii au fost favorabili echipelor romanesti. A fost o zi buna pentru handbalul feminin romanesc".

Singura formatie care va avea o "dubla" grea este HCM Roman, asa cum a afirmat si fostul campion mondial, tehnicianul moldovencelor, Liviu Paraschiv, fiind de acord cu cele declarate de seful handbalului romanesc: "Eu spun ca nu am cazut foarte bine. Era una din cele doua formatii cu care nu dorisem sa picam. Asta e". Paraschiv s-a plans si de problemele majore din cadrul lotului sau: "La ora asta ma confrunt cu niste accidentari. Cea mai grea este a lui Demeterca, jucatoare mai experimentata, care a avut operatie de ligamente. Sper sa joace la meciul retur. Mai sunt si alte probleme: am un lot restrans, de doar 13 jucatoare, am mai avut probleme cu accidentarile Paulei Paval, dar si-a revenit dupa operatia de menisc din pauza competitionala. Suferim la linia de 9 metri".

Pe de alta parte, principala favorita la castigarea Cupei Cupelor, Oltchim Ramnicu Valcea, nu pare sa aiba emotii pana in finala competitiei, declaratiile presedintelui clubului, Ioan Gavrilescu, fiind elocvente: "A iesit la tragerea la sorti exact adversara pe care mi-o doream. sansele sunt suta la suta pentru Oltchim sa treaca mai departe, in sferturi, si, sincer sa fiu, as fi avut aceeasi incredere si daca picam cu alta adversara". si cea mai buna portarita din lume, Luminita Hutupan, a exprimat acelasi punct de vedere: "Am venit la Oltchim sa castigam Cupa Cupelor".

Actuala campioana a Romaniei, Rulmentul Brasov, va avea o misune aparent usoara contra portughezelor de la Itxako Estella, jocul excelent al ardelencelor contra danezelor de la FC Copenhaga transformandu-le pe elevele Marianei Tarca intr-una din principalele favorite la castigarea Cupei EHF. Interesant este ca in lotul formatiei portugheze se afla patru romance, Ildiko Barbu, Cristina Mihai, Alina Jula, sotia fotbalistului Vasile Jula, si Petronica Fedorneac, ultimele doua handbaliste fiind originare chiar din Brasov.

Si oficialii echipelor "U" Jolidon Cluj si Tomis Constanta si-au exprimat optimismul cu privire la sansele formatiilor lor de a accede in faza superioara a Challenge Cup, astfel incat Romania are mari sanse de a avea cel putin patru echipe in sferturile de finala ale competitiilor continentale.

Partidele-tur se vor disputa pe data de 17/18 februarie, in timp ce returul este programat o saptamana mai tarziu. Doar Rulmentul Brasov va juca meciul tur pe propriul teren, celelalte patru formatii urmand sa evolueze in deplasare in mansa tur.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.