Cand totul parea rezolvat, duminica seara, administratorul delegat al gruparii "viola" a aruncat bomba: "Lobont ramane la noi", a declarat Mencucci pentru presa din Peninsula. Cea mai spinoasa problema a transferului portarului roman la Dinamo a fost dorinta Fiorentinei de a nu-l ceda definitiv. Italienii agreau un imprumut pana in vara, lucru de neacceptat pentru Dinamo. Pana la urma Cristi Borcea a apelat la ultimul si cel mai important atu: Giovani Becali.

Fostul impresar, caruia i s-a retras licenta dupa "cazul Bratu", l-a induplecat pe presedintele de la Firenze, Diego Della Valle, sa accepte propunerea dinamovistilor, 750.000 de euro pentru un transfer definitiv. "Lobont este la Dinamo. Va sosi maine(n.r. astazi). Administratorul-delegat al italienilor nu avea cum sa declare asa ceva pentru ca a fost mereu la negocieri cu mine si Bogdan. Poate e o inventie a presei din Italia", a afirmat procuratorul Victor Becali.

Lobby va intra direct in cantonamentul echipei lui Mircea Rednic, la Saftica.Contractul pe care Lobont l-a semnat cu Dinamo a fost facut dupa modelul occidental. Fotbalistul primeste un salariu de 150.000 de dolari, dar mai castiga inca 200.000 de euro din drepturi de publicitate. Este pentru prima oara in Liga I cand se parafeaza un alstfel de contract. Dinamo este avantajata astfel de faptul ca plateste un impozit mai mic, iar o parte din bani ii sunt returnati la sfarsit de an.

Citeste si:

In cazul in care vor aparea litigii intre club si jucator, in privinta drepturilor de publicitate, acestea se vor judeca direct in instanta civila, aceasta parte a contractului nefiind inregistrata la Liga Profesionista de Fotbal.

Practic, Lobont va fi platit separat pentru actiunile publicitare ale clubului din Soseaua Stefan cel Mare.