Duminica, la baza proprie de la Maranello, Ferrari si-a prezentat noul monopost de Formula 1 botezat F2007, cu care va incepe "un nou ciclu" din prestigioasa sa istorie, a precizat administratorul delegat al scuderiei, francezul Jean Todt. Cel de-al 53-lea model - desenat si fabricat in totalitate la Ferrari de o echipa de 900 de persoane - dispune de numeroase schimbari in raport cu modelul F248 de anul trecut. Noile dispozitii tehnice in materie de securitate i-au obligat pe constructori sa intareasca fata si spatele masinii, dar si cockpit-ul.

Mult mai fina, dotata cu suspensii fata aerodinamice si cu o noua cutie de viteze "quick-shift", care permite schimbari instantanee a rapoartelor, F2007 a suferit totusi o "decorare" mult mai sobra decat modelul F248 de anul trecut. Noul monopost a si facut ieri primele tururi de pista pe circuitul privat de la Fiorano, avandu-l la volan pe brazilianul Felipe Massa, care, ajuns nr. 2 dupa "era Schumacher", a fost desemnat intr-o prima faza sa asigure "continuitatea filozofiei noastre", dupa cum a precizat noul director tehnic al echipei, Aldo Costa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.