Pistele din Benelux ale lui Dinamo se multiplica. Dupa Kovalenko si Tsvetkov, un alt jucator a intrat in vizorul lui Mircea Rednic. Este vorba de un mijlocas stinga de 26 de ani, care joaca la Gent, unde este coechipier cu Alin Stoica. El este titular la echipa de pe locul al treilea, revelatia campionatului. Christophe Gregoire este unul dintre cei mai constanti jucatori ai lui Gent

Cumparaturile de iarna incep sa prinda contur. Mircea Rednic nu s-a intors chiar cu mina goala din Belgia, ci cu mai multe propuneri de transferuri pentru echipa sa. Pe linga atacantii Kovalenko si Tsvetkov, cel mai nou nume care a aparut pe lista Puriului este al unui mijlocas stinga, foarte apreciat, in acest moment, in Benelux. Este vorba de Christophe Gregoire, de la revelatia campionatului belgian, AA Gent.

Gregoire este titular la echipa sa si a ajutat-o sa ajunga pe locul al treilea in liga, jucind in 17 meciuri si reusind sa inscrie de doua ori, in deplasarile de la Lokeren si de la Lierse. Gregoire s-a remarcat la Excelsior Mouscron, formatie pentru care a jucat patru ani, apoi cariera sa ajungind la apogeu prin transferul la Anderlecht, afacere cifrata la 300.000 de dolari. A jucat doar un sezon, insa, pentru cea mai titrata echipa a Belgiei, plecind apoi la actualul sau club, Gent, pentru 220.000 de dolari.

Gregoire ar fi un implant reusit la Dinamo, fiind foarte apreciat la echipa sa. Problemele in realizarea transferului sint bineinteles legate de partea financiara, raminind de vazut daca actionarii vor putea sa scoata din buzunar in jur de 500.000 de dolari, suma la care este evaluat Gregoire, dar si banii pentru salariul sau, care s-ar invirti undeva la 120.000 de dolari. Oricum, o vorba buna va pune si Alin Stoica, colegul sau de la Gent.

Beckham de la Gent

Christophe Gregoire este vazut nu numai ca un mare talent al fotbalului din Benelux, dar si ca unul dintre sex-simbolurile lui. Mijlocasul a fost in dese rinduri asemuit cu David Beckham nu doar pentru centrarile sale de gol, ci si pentru desele aparitii in paginile revistelor de moda. Dupa cum se poate lesne observa din fotografiile alaturate, comparatia nu e deloc exagerata.

DENISS ROMANOVS (portar Dinamo):" Stiam de Dinamo inainte sa ajung aici, pentru ca m-am documentat. M-am uitat pe Internet si am aflat tot ce trebuia sa stiu despre viitoarea mea echipa. Il cunosteam pe Ganea, dar, acum ca a plecat, cred ca Niculescu si Danciulescu sint jucatorii reprezentativi ai echipei."

MARIS SMIRNOVS (fundas Dinamo):" Si eu tot pe Ganea il stiam, dar acum Niculescu si Ze Kalanga sint vedetele echipei. Din Romania mai auzisem de Steaua, care e o formatie puternica. Eu spun ca sintem 90% campioni."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.