Liderul autoritar al Ligii I, Dinamo Bucuresti, a reluat ieri pregatirile pentru partea a doua a sezonului, printr-un antrenament de acomodare, tehnicianul Mircea Rednic nedorind probabil, sa-i "ia tare" pe elevii sai chiar din prima zi. De la reunirea lotului au lipsit insa mai multi jucatori: Mendy, Blay si Ze Kalanga au ajuns in Romania abia in cursul serii de ieri, iar Dennis Romanovs si Maris Smirnovs nu au reusit sa-si achizitioneze bilete de avion din timp, astfel incat vor fi prezenti la antrenamente abia de astazi.

Cum atacantul Claudiu Niculescu a declarat ca spera ca 2007 sa fie cel mai bun an din istoria "alb-rosilor", oficialii gruparii fac eforturi importante pentru a intari lotul. Principala problema a "cainilor rosii" ramane in continuare achizitionarea unui atacant cel putin de valoarea lui Ionel Ganea, plecarea liderului clasamentului golgheterilor Ligii I lasand un gol important in gruparea din bulevardul "Stefan cel Mare". Varianta Sambegou Bangoura, varful de atac al gruparii Stoke City, din a doua liga engleza, este destul de departe de a fi perfectata, Rednic confirmand: "Ni s-a comunicat suma pentru Bangoura. Stoke City vrea un transfer definitiv. Ramane sa decidem in cursul acestei saptamani. Vazand ca este atat de dorit in Romania, ca s-a scris atat de mult despre el, englezii au stabilit un alt pret. Mai sunt si alte echipe interesate de el".

Consiliul de administratie al "cainilor rosii" urmeaza sa ia in cel mai scurt timp o decizie in privinta achizitionarii atacantului originar din Guineea.
In ciuda faptului ca in acest moment Dinamo nu poate conta decat pe doi portari, dintre care unul dintre acestia, Florin Matache, nu a confirmat, tehnicianul Mircea Rednic afirma ca desi isi doreste transferul unui goal-keeper, acest post nu este una din principalele sale griji: "Vom transfera si un portar. Nu cred ca Lobont mai poate veni la Dinamo. Sunt sanse mici sa-l putem aduce, insa aducerea unui portar nu este o prioritate pentru mine".

In ciuda acestor aparente esecuri, "Puriul" a tinut sa le comunice fanilor faptul ca acestia nu ar trebui sa se ingrijoreze: "Nu ma grabesc la transferuri, pentru ca vreau sa aleg cea mai buna solutie. Sunt multumit de lot, nu am de ce sa nu fiu. Cei cinci jucatori care au venit pana acum sunt un plus si vor crea o concurenta mai mare decat cei care au plecat. Saptamana viitoare vor mai veni inca trei fotbalisti".
Antrenorul dinamovist si-a exprimat increderea ca modernizarile de la propriul stadion vor demara curand: "Proiectul modernizarii stadionului este vechi de 2 ani, si de aceea presedintele clubului sportiv si specialistii vor face o recalculare la preturile actuale. In 2-3 zile va fi gata".

Pe de alta parte, noul mijlocas "alb-rosu", Silviu Balace, si-a exprimat satisfactia ca Dinamo i-a oferit sansa vietii: "Urmeaza o noua etapa in viata mea si sper sa fie de bun augur. Acum am ajuns la Dinamo si am sansa sa ating performanta la care am visat atata vreme". Fostul capitan al Politehnicii Timisoara a tinut sa precizeze ca nu se teme de faptul ca postul pe care evolueaza el are o concurenta acerba: "In ceea ce priveste postul de titular, pot spune ca doar antrenorul decide acest lucru. Oricum la o echipa unde se doreste performanta, trebuie sa fie si concurenta".

Si fundasul dreapta, Sergiu Homei, si-a exprimat disponibilitatea de a face tot ce-i sta in putinta pentru a se impune la Dinamo: "Cred ca ma voi integra destul de repede, nu cred ca vor fi probleme daca voi munci. Sper sa iau campionatul cu Dinamo si sa avem un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.