Medicul care a tratat-o spune ca fosta gimnasta este predispusa la accidentari

Medicul Ionel Costeschi, cel care s-a ocupat de la fosta gimnasta la Institutul National de Medicina Sportiva, spune ca nu se poate prevedea evolutia bolii. "Se poate poate accentua boala in timp, de la o contractura ori o simpla dezechilibrare".

Doctorul Ionel Costeschi este medic cu specializare ortopedie, lucreaza la Institutul National de Medicina Sportiva din Bucuresti, si s-a ocupat, cu intermitente, de Oana Petrovschi, inca din 1997. "Am consultat-o pe Oana Petrovschi prima oara in 1997, apoi, mai mult, din 2002. Am stabilit ca este predispusa la accidentari. Asta tine de temperamentul ei si de stilul de antrenamente. Eu am facut doar niste recomandari si nu am habar decat de ceea ce am scris in fisa", spune doctorul Costeschi.

"O chemam la control, cam la 6 luni, iar ea se prezenta sau nu. Putea, normal, sa vina si cand avea probleme si s-a mai intamplat si asa. Am trimis-o de doua ori la Techirghiol, iar pentru a fi sigur ca respecta tratamentul, a fost insotita de o asistenta de la noi, de la INMS. In mai 2002, a facut un RMN. Aici e o problema. Eu pot sa spun ca e apta de efort, dar sa cada pe o coaja de banana. E ca si la masina, e buna, dar are un accident. Nu pot sa stiu ce-a facut la Deva", continua medicul de la INMS.

TRIMISA LA REPUTATI NEUROLOGI

"Am vazut-o ultima oara acum o luna - doua. Petrovschi are o discopatie lombara, care e variabila. Intre timp se poate agrava, de la o dezechilibrare, de la o contracta, de la o cazatura. Toate pot determina o herniere a discurilor. Vorbind de o asemenea boala, in principiu, se poate agrava si se poate prevedea evolutia. Am citit ca ar fi dansat. Putea sa faca si asta. Aceasta boala se opereaza cand apar complicatii neurologice, o sciatica, o pareza.

Tocmai din aceasta cauza, revenind la cazul Petrovschi, am trimis-o la neurologi si neurochirugi reputati. La doctorul Nica de la Pantelimon si la profesorul doctor Panoza de la Spitalul 9. In ziua de azi medicina recuperatorie are un rol important, nu se mai ajunge, mai ales pe plan international, asa de usor la operatie", a punctat Costeschi. El a tinut sa precizeze ca pentru o sportiva de performanta problema se pune cu totul altfel. "Se da un tratament de 3 saptamani, intensiv, se vede cum evolueaza, apoi se iau decizii", a conchis Ionel Costeschi.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.