Retragerea tricoului cu numarul 7 a reaprins disputa dintre cei doi, izbucnita asta-vara, dupa meciul Rapid - Steaua, scor 2-1

Mihai Stoica, presedintele executiv al FC Steaua, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca gruparea din Ghencea va organiza in 2006 un meci de retragere pentru Marius Lacatus, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni.

De asemenea, FC Steaua intentioneaza sa retraga tricoul cu numarul 7, purtat de Lacatus. "Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni intentionam sa organizam un spectacol de proportii si, cu aceasta ocazie, am sa propun sa facem retragerea celui care a fost, este si va fi simbolul echipei Steaua, Marius Lacatus. De asemenea, am sa propun sa retragem tricoul cu numarul 7", a spus Stoica.

Anuntul lui Stoica a venit la cateva zile dupa ce si patronul FC Steaua, Gigi Becali, a spus despre Lacatus ca este un simbol al Stelei. "M-am intalnit cu suporterii si am vorbit si despre Lacatus. Nu se pune insa problema ca el sa vina acum antrenor in locul lui Zenga. Totusi, Lacatus este simbolul Stelei. El merita chiar o statuie, iar fanii au dreptul sa-i strige numele inainte si dupa meciuri", a spus Gigi Becali. "Ma bucur ca oamenii nu au uitat ce am facut pentru Steaua. Este un gest de recunostinta din partea conducerii si a suporterilor din Ghencea", a declarat Lacatus, actualmente antrenor la divizionara secunda Inter Gaz Bucuresti. Bucuria "Fiarei" a fost umbrita insa de reactia lui Dorinel Munteanu.

"Nu sunt de acord sa se retraga tricoul cu numarul 7. Asa, o sa ramanem fara tricouri. Ce, cand s-a retras Hagi a disparut tricoul cu numarul 10? In plus, au fost fotbalisti mult mai mari ale caror tricouri nu au fost retrase", a spus Munteanu, care a adaugat: "Lacatus este o legenda a Stelei si a fotbalului romanesc, dar nu sunt de acord cu retragerea tricoului. Daca acest lucru se va intampla totusi, nu va fi nici o problema". Lacatus a replicat dur: "Dorinel sa vorbeasca atunci cand va face in Ghencea macar un sfert din ceea ce am facut eu! Mai bine sa-si vada de treaba lui. Nu este prima data cand vorbeste despre mine. As avea multe sa spun despre el, dar il las in pace!".

Episodul la care "Fiara" face trimitere este cel de asta-vara, de dupa meciul Rapid - Steaua 2-1. Atunci, fanii stelisti au scandat numele lui Lacatus, cerand chiar venirea acestuia ca antrenor. Dorinel a spus ca nu i se pare normal ca suporterii "sa aclame o persoana care nu este la club". Altfel, ca si cariera la Steaua, Dorinel si Lacatus nu pot fi comparati. Munteanu a venit in vara trecuta si a marcat un singur gol, in timp ce Lacatus a jucat 14 sezoane in Ghencea, marcand peste 100 de goluri.

In plus, "Fiara" are in palmares CCE, Supercupa Europei, 10 titluri si sase Cupe ale Romaniei! Totusi, mai multi coechipieri ai lui Lacatus din perioada de glorie a Stelei sunt si ei impotriva retragerii tricoului cu numarul 7, mizand pe faptul ca doar prin pastrarea acestuia fotbalistii vor fi motivati in plus. Chiar si Emeric Ienei, antrenorul care a castigat CCE, a spus ca "asa s-ar retrage mai multe tricouri si Steaua ar intra pe teren cu numere de la 25 in sus!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.