Campioana en-titre a Romaniei a efectuat vizita medicala la Institutul National de Medicina Sportiva (INMS) din Complexul Lia Manoliu, urmand ca astazi sa plece in Italia pentru efectuarea primului stagiu de pregatire din cadrul acestei pauze competitionale. Absentii din lotul ros-albastrilor de la vizita medicala au fost Sorin Paraschiv - invoit deoarece duminica si-a botezat baiatul, portarul Carlos Alberto Fernandes, al carui contract va fi reziliat, Mihai Nesu si Daniel Oprita, aflati in recuperare dupa operatiile de la genunchi, precum si Bogdan Panait, cedat la FC Vaslui. Nu mai putin de 22 de jucatori s-au prezentat de dimineata la INMS, iar printre primii veniti s-a numarat si noua achizitie, portarul brazilian Andrey Nazario Afonso.

Unul dintre jucatorii emblematici ai Stelei, Banel Nicolita, s-a declarat increzator in sansele echipei sale de a realiza cat mai multe performante pe plan intern si mai ales international. Cel poreclit "Jardel" spera ca in noul an sa aiba evolutii mult mai bune sub culorile ros-albastre si sa nu-i mai dezamageasca pe fani. "Sper sa nu mai dezamagesc ca anul trecut si vreau sa fac tot ceea ce depinde de mine pentru asta. Am avut o evolutie mai proasta in tur, in ultimele sase luni", a precizat Nicolita.

Mijlocasul stelist si-a amintit cele mai grele momente pe care le-a trait anul trecut la Steaua, insa a adaugat ca a reusit sa treaca peste acestea cu ajutorul colegilor de la echipa. "Regret ca nu am jucat finala Cupei UEFA si gafa facuta pe Santiago Bernabeu. Le multumesc colegilor, suporterilor si antrenorilor ca au fost alaturi de mine, pentru ca a fost un moment foarte greu din viata mea si m-au ajutat sa trec peste el", a adaugat Banel.

In ceea ce priveste primul meci oficial pe care stelistii il vor juca in acest an, mansa intai a saisprezecimilor Cupei UEFA impotriva Sevillei, Nicolita a declarat ca liderul la zi din campionatul Spaniei este o echipa care joaca foarte bine in atac. "FC Sevilla este echipa momentului, dar noi speram sa facem doua meciuri foarte bune. Sevilla este foarte buna, mai ales in atac, dar ne vom lua toate masurile. Sper sa-mi poarte noroc Sevilla si acum ca si la meciul cu Betis. Sper ca Spania sa ne poarte noroc si de aceasta data", a precizat mijlocasul.

In cadrul unei conferinte de presa organizata la stadionul Ghencea, antrenorul Cosmin Olaroiu a atras atentia ca urmatoarea perioada - in care echipa sa va efectua cele doua stagii de pregatire din Italia si Cipru - este foarte importanta, avand in vedere ca a mai ramas aproximativ o luna pana la primul meci oficial. "Avem putin timp la dispozitie pana la meciul cu FC Sevilla. Trebuie sa fim foarte echilibrati pentru a avea parametrii optimi la primul meci oficial. Avem mult de lucru, avem de muncit mai mult ca pana acum, nu va fi usor, dar pretentiile sunt foarte mari, exigentele foarte mari si trebuie sa fim pregatiti", a mentionat Olaroiu.

In ciuda faptului ca anul trecut a fost unul foarte incarcat pentru Steaua, tehnicianul a declarat ca si-ar dori ca 2007 sa fie cel putin la fel ca precedentul. "imi doresc sa avem un an la fel de incarcat, poate chiar mai incarcat decat 2006 si sa trecem din nou prin acele experiente. A fost un an bun, am ridicat stacheta si trebuie sa fim pregatiti sa ramanem la acest nivel. Dar pentru toate acestea vor fi determinante cele doua stagii de pregatire. Baietii sunt mult mai maturi, mai constienti acum, mai responsabili si sper ca vor lupta pentru a-si atinge obiectivele", a declarat Olaroiu, care a mai spus ca transferul lui Nicolae Dica la o alta echipa din Europa este putin probabil, iar alti jucatori din Ghencea nu vor mai pleca in aceasta iarna.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.