Cum era de asteptat, prima intalnire din acest an a lui Cosmin Olaroiu cu reprezentantii presei s-a axat ieri pe zvonurile privind diversitatea ofertelor venite pe adresa atacantului Nicolae Dica. Tocmai de aceea, dupa un scurta trecere printr-un an 2006 "plin de realizari" si prezentarea obiectivelor pe 2007 (care se leaga de o noua participare in Liga Campionilor, un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA si castigarea Cupei Romaniei), tehnicianul Stelei a tinut sa lamureasca si situatia celui supranumit "RonalDica".

"Din punctul meu de vedere, toate speculatiile facute pe seama lui Dica sunt simple inventii gazetaresti. Eu va inteleg ca nu prea aveti ce sa scrieti in aceasta perioada, insa asta nu inseamna ca trebuie sa inventati. Zilele trecute citeam ziarele si vedeam ca Dica era transferat la cinci echipe, iar noi nu avem decat un Dica. Steaua este foarte mult dependenta de Dica. Este esential pentru aceasta formatie, asa ca nu se pune problema ca el sa fie vandut", a subliniat Olaroiu, care, apropo de declaratia patronului Gigi Becali, cum ca atacantul are o oferta de 5,5 milioane de euro din Austria si ca, la o adica, "daca va pleca, atunci Steaua va juca cu totul altceva", a reafirmat ca nu crede in varianta plecarii elevului sau.

"Va spun ca Dica nu va fi transferat. Totusi, prin absurd vorbind, daca el va pleca, sigur ca vom incerca sa jucam altceva si ma refer aici chiar la o dinamizare cu trei varfuri. La asta s-a referit Gigi, de fapt, cand a spus ca Steaua va arata altceva fara Dica. Dar, repet, el este un fotbalist esential pentru noi si nu ne va parasi asa usor, cum la fel se va intampla si in cazul lui Bostina sau Lovin, care vor face parte din lotul deplasat in turneele de la Coverciano si Cipru", a mai precizat antrenorul campioanei.

Cernea si Nazario au sanse egale

Cat priveste transferul portarului Andrey Nazario, "principalul" team-ului din Ghencea a spus ca, aidoma tuturor jucatorilor din lot, brazilianul nu va avea nicidecum parte de un tratament preferential si ca va trebui sa lupte cu Cernea pentru postul de titular. La prima vedere Andrey pare un baiat deosebit si sper sa se adapteze cat mai repede la Steaua, insa asta nu inseamna ca are deja locul asigurat in poarta. Din contra, va avea mult de tras ca sa-i poata lua locul lui Cernea. M-as fi bucurat daca am fi avut chiar trei portari de aceeasi valoare, pentru ca asa concurenta ar fi fost si mai mare", a opinat Oli, care spera sa se edifice asupra goal-keeper-ului brazilian in stagiile de la Coverciano (de astazi si pana pe 20 ianuarie se vor face acumulari si teste fizice) si Cipru (23 ianuarie - 6 februarie, antrenamente completate cu 4 meciuri amicale).

"Suntem nevoiti ca intr-un timp foarte scurt sa ajungem la parametri optimi de pregatire", a spus antrenorul Stelei, cu referire directa la "dubla" cu FC Sevilla, pe care o considera extrem de dificila. "Sevilla este o formatie foarte valoroasa. Intalnim detinatoarea Cupei UEFA, asa ca, daca e sa ne gandim la cucerirea trofeului va trebui sa facem primul pas prin calificarea in detrimentul spaniolilor", crede Olaroiu.

Negocieri cu inca doi brazilieni

Legat de viitoarele achizitii anuntate de gruparea din Ghencea, Oli a recunoscut ca, dincolo de transferul lui Nazario si Marius Croitoru, se poarta discutii pentru aducerea altor doi fotbalisti brazilieni. "MM mi-a adus mai multe materiale din Brazilia, le-am consultat si am constatat ca sunt doi jucatori foarte valorosi. Totusi, echipele lor nu vor sa se desparta usor de ei, asa ca imi este greu sa ma hazardez. Oricum, noi ne zbatem, avansam oferte si facem tot ce-i posibil sa-i achizitionam pe cei doi", a precizat Olaroiu, fara a dezvalui numele, posturile si echipele celor doi fotbalisti doriti de Steaua.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.