Una dintre cele mai celebre curse automobilistice ale lumii, raliul Dakar, se desfasoara in acest an intre Lisabona si capitala Senegalului, iar in primele doua zile ale competitiei, sportivii portughezi au dominat cursa de motociclism, un alt sportiv din tara in care s-a dat startul raliului Dakar aflandu-se pe prima pozitie a clasamentului general si in cursa rezervata autoturismelor. Astfel, daca in prima etapa invingator in cursa de motociclism a fost Ruben Faria, ieri - in a doua zi a competitiei - prima pozitie a fost adjudecata de compatriotul invingatorului de sambata, Helder Rodriguez, urmat de Ruben Faria si de Esteve Pujol (Spania). Clasamentul general coincide cu ierarhia cursei de ieri.

In cursa autoturismelor, etapa de ieri a consemnat victoria dublului Sainz(Spania)/Perin(Franta), acestia fiind urmati de spaniolii Roma/Senra si de echipajul francez Alphand/Picard. In clasamentul general, lideri sunt Souza (Portugalia)/Shulz(Germania), pozitia a doua este ocupata de echipajul Sainz/Perin, pe ultimul loc al podiumului situandu-se dublul De Villiers(Africa de Sud)/Von Zitzwitz(Germania).

Cei trei sportivi romani care participa la aceasta competitie au ocupat urmatoarele pozitii in etapa de ieri la sectiunea moto: Emanuel Gyenes, locul 48, Marcel Butuza, locul 105, iar Martin Freinademetz, cetatean austriac stabilit la Sibiu, locul 149.
Astazi se va desfasura cea de-a treia zi a raliului Dakar, pe parcursul a 648 de kilometri, proba speciala cronometrata fiind de 252 km.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.