De ziua lui, Adrian Mutu si-a promis cel mai bun sezon din cariera si sustine ca a uitat sa injure

Mutu implineste astazi 28 de ani, iar transferurile de pe strada la Juventus si apoi Fiorentina sunt practic ultimele doua cadouri pe care le putea primi in numele talentului sau.

Dupa atatea greseli, "Briliantul" avea o singura datorie, aceea de a se agata de ultima mana ce i-a fost intinsa si sa nu-i mai dea drumul niciodata. Avea datoria de a nu-si bate joc de aceasta intamplare fericita, sa reziste, sa se schimbe si sa surprinda. Si, mai ales, sa nu-i dezamageasca pe cei care au crezut in el, chiar si atunci cand singurele stiri posibile despre Mutu incepeau cu un tatuaj si se terminau, ireversibil, cu mereu alta femeie. La varsta asta, Adrian e exemplul clar de fotbalist iesit din coma exact cand lumea se pregatea sa-i scrie necrologul.

La ceea ce joaca acum, la Fiorentina, e clar ca "Briliantul" va ajunge departe cu mingea la picior. Poate la Milan, poate la Real sau Bayern, golgeterul la zi al toscanilor cu zece reusite si multe pase decisive in prima parte din actualul sezon din Serie A, are din nou toate sansele de partea lui. Are talent, inspiratie, are tupeu.

"Am invatat sa alerg. Sunt zile in care golul nu vine, cand nu am o evolutie reusita. Si atunci, daca nu sunt in cea mai buna zi, fac un sprint ori un tackling in plus. Inainte injuram...", a explicat decarul "Violei" diferenta dintre Mutu de ieri si cel de azi. De ziua de nastere, Adi si-a promis cel mai bun sezon: "Trebuie sa fiu mai bun, iar anul acesta sunt premise sa am cel mai bun sezon din cariera".

Miercuri, 10 ianuarie, Fiorentina va incheia stagiul de pregatire de la Marbella si se va deplasa in Algeria pentru un prim meci amical contra formatiei Mouloudia Club Algeri. Partida se va disputa pe un stadion ce are o capacitate de 60.000 de locuri. Duminica, 14 ianuarie, Mutu si Lobont au programat deja jocul cu Sampdoria din campionat.

Nicolae Dica, considerat urmasul lui

Atacantul Fiorentinei a declarat in "Gazzetta dello Sport" ca, dintre jucatorii romani, stelistul Dica ar fi cel mai potrivit pentru cluburile din Italia. Intrebat ce jucator ar propune echipelor din Serie A, dupa ce, ca urmare a aderarii Romaniei la UE fotbalistii romani pot avea statut de comunitari, Mutu a recomandat: "Nicolae Dica, de la Steaua Bucuresti. Este un adevarat numar zece".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.