Adrian Mutu a vorbit din Spania despre aderarea Romaniei la UE, dar si despre planurile sale in urmatorii patru ani de activitate

Un fenomen in plus in Uniunea Europeana. De cateva zile, si Adrian Mutu este cetatean european. O ocazie importanta pentru Romania. Pentru acest baiat care cu mingea stie sa faca spectacol adevarat, o persoana care la 28 de ani a reusit sa se schimbe senzational, a scris cotidianul "La Repubblica" in deschiderea unui amplu interviu realizat cu decarul Fiorentinei.

Adi, esti fericit ca ai devenit cetatean european?

Foarte multumit. E o ocazie importanta pentru tara mea, o oportunitate pentru care ar trebui sa fim foarte fericiti si sa devenim mai buni decat am fost.

Ce inseamna asta?

Ca va trebui sa intelegem bine care este succesul si sa fim constienti ca tara noastra este intr-o crestere fundamentala. Va trebui sa fim orgoliosi, pentru ca Europa ne-a dat aceasta ocazie, de acum Romania nu mai are nici o granita. Granitele noastre sunt cele europene, o natiune mare cu mari oportunitati.

Intrarea in Uniune va deschide portile multor conationali ai tai...

Acest lucru pe care ni-l ofera Europa este o ocazie mare pentru ca noi sa devenim mai buni. Ne ofera slujbe, schimburi de idei. Dar pentru a veni aici fara sa facem ceva este inutil. Nu ar trebui sa fim orbi si sa gandim ca de acum o sa avem o viata mai buna, aceasta noua viata ar trebui sa o construim noi. De acum avem si posibilitatea acestui lucru.

Si tie ti s-a schimbat viata...

Am mai crescut. Am devenit mai matur si am inceput sa vad lumea cu alti ochi. Am facut greseli si am platit pentru ele, dar acum am devenit un alt Mutu.

Si pe teren ai devenit un alt Mutu...

Discut mereu si cu antrenorul Prandelli despre acest lucru si dansul mi-a dat o mare mana de ajutor. La Florenta am invatat sa ma corectez. Am inteles ca daca nu sunt in forma este mai bine sa fac ceva in care sa imi ajut echipa decat sa imi vad doar de interesul meu.

De la fenomen la fenomen, de la Baggio la Mutu este un numar zece care va leaga.

Va rog, nu ma comparati cu Roberto Baggio, el a fost un mare jucator, iar eu pana acum nu am facut mare lucru. Sunt incantat pentru afectiunea pe care mi-au aratat-o suporterii, insa de acum depinde de mine sa demonstrez ca merit sa port tricoul cu numarul zece.

Bilantul tau la Fiorentina?

Nu este nimeni in stare sa il faca deocamdata, suntem de abia la jumatatea drumului, eu prefer sa incheiem conturile la sfarsitul campionatului. Ce semnificatie are sa fim buni acum, iar la sfarsit lucrurile sa nu fie la fel de roz? Joc fotbal bine, sunt orgolios pentru ceea ce am reusit sa facem, dar pentru a face bilanturi va trebui sa asteptam luna iunie.

Despre cuplul cu Toni?

Ma asteptam la aceasta intrebare. Suntem cuplul cel mai prolific din Serie A, astfel ca responsabilitatile noastre pentru a ajuta Fiorentina sa iasa din zona retrogradarii devin si mai mari. Sper sa reusim.

Te gandesti la perioada de transferari?

Va spun un singur lucru: in urmatorii patru ani sa stergeti numele meu din ziare, pentru ca eu de la Fiorentina nu ma misc.

Stie de ce e in stare "Briliantul"

Italianul Claudio Ranieri, fostul antrenor al lui Adrian Mutu la Chelsea, si-a exprimat punctul de vedere despre evolutia romanului la Fiorentina. "Eu stiu de ceea ce este in stare Adrian sa faca si nu sunt deloc surprins ca si-a revenit formidabil dupa perioada de suspendare din urma cu cativa ani. Un jucator cu talentul sau poate trage toata echipa dupa el si nu este util numai pentru golurile pe care le marcheaza", a afirmat tehnicianul, aflat in vizita la cantonamentul celor de la Fiorentina.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.