Iata ca, daca in toamna anului trecut n-am obtinut decat un 2-2 pe dreptunghiul verde, romanii s-au razbunat cu varf si indesat pe semicerc, nimicindu-i ieri seara pe vecinii nostri bulgari cu un veverosimil 38-24 (15-12), in meciul de debut al preliminariilor Campionatului European de handbal masculin din 2008. Disputata la Constanta (la fel ca si amintita confruntare fotbalistica), partida a avut doua parti distincte.

In prima, baietii lui Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu au avut o evolutie mai greoaie (poate si din cauza desconsiderarii adversarului), asa ca la pauza scorul nu arata decat 15-12. In repriza secunda insa, handbalistii tricolori s-au trezit la realitate si, pe fondul unui joc superior in toate compartimentele, si-au permis sa creeze chiar si faze-spectacol, astfel ca rezultatul final (38-14) n-a facut decat sa reflecte fidel diferenta de valoare din teren. De altfel, amintind si de faptul ca ceasta este prima confruntare sportiva intre cele doua tari de la integrarea lor in Uniunea Europeana, putem spune ca Romania a de-zintegrat practic formatia Bulgariei, sperand ca la fel sa se intample si in returul de astazi (ora 17.00, in direct la TV Sport), de la Sud de Dunare.

Dar iata lotul folosit de echipa noastra in disputa de joi seara: Laufceag, Popescu - portari, Iacob, Ciubotariu, Sadoveac (ambii cu cate 3 goluri), Novanc (5), Buricea, Nicolae (2), Petrea (5), Mazilu (9), Stavrositu (2), Toma (2), Cozma (2) si Jurca (8). In afara "dublei" cu Bulgaria, Romania va mai juca impotriva Georgiei (12 ianuarie la Tbilisi si 14 ianuarie la Constanta) si Letoniei (17 ianuarie in deplasare si 21 ianuarie la Constanta), prima clasata din respectiva intrecere preliminara urmand sa mearga la barajul de calificare pentru CE 2008, programat pe 9/10 iunie (turul) si 16/17 iunie (returul). In celalalt meci al grupei a 3-a, Letonia a dispus de Georgia cu scorul de 38-20 (18-8).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.