Pentru cei care cauta un loc sigur de munca, postul de antrenor in prima liga fotbalistica din Romania nu e cea mai fericita alegere. Aflati constant sub tirul patronilor, al suporterilor sau chiar al propriilor jucatori, tehnicienii din Liga 1 au viata scurta. Numai in prima parte a campionatului au avut loc 17 schimbari pe bancile tehnice. in marile campionate ale Europei, lucrurile stau altfel. in cautarea formulei castigatoare, sefii cluburilor din Romania au dezvoltat un veritabil hobby: schimbarea atrenorilor.

Stabilitatea conteaza mai putin dupa o infrangere rusinoasa sau dupa o serie neagra. Ocupanta a ultimului loc in prima liga, FC National e campioana incercarilor. A inceput actuala stagiune cu Marin Duna, insa fostul secund al lui Bergodi nu a rezistat decat 12 etape. A urmat Jean Vladoiu, adus de la divizionara secunda FC Snagov. Asa cum era de asteptat, ex-golgheterul Stelei nu a putut tine de scaun decat trei etape. Dupa inca un experiment, cu Liviu Ciubotariu, bancarii s-au hotarat sa mearga pe cartea experientei si l-au adus pe Sorin Cartu.

La trei puncte mai sus in clasament, Ceahlaul merge la fel. A schimbat in primele 14 etape trei antrenori, hotarand in final sa isi puna sperantele in Florin Marin pentru a evita retrogradarea. Sunt insa si cazuri fericite, antrenori care se potrivesc perfect cerintelor patronilor. Cel mai bun exemplu e Ioan Ovidiu Sabau. Venit la Gloria Bistrita de la Gaz Metan Medias, ocupa in acest moment locul sase in campionat, reusind in acelasi timp sa elimine o parte din suspiciunile care planau asupra echipei lui Jean Padureanu.