In schimb, sefii fotbalului romanesc impun limitarea drastica a numarului de jucatori din afara comunitatii

Liberalizarea pietei de jucatori o data cu intrarea in Uniunea Europeana va fi, cu siguranta, motiv de dispute intre oficialii din fotbalul romanesc. Punctul cel mai sensibil il reprezinta reglementarea numarului de jucatori straini care vor putea fi legitimati la cluburile autohtone. Daca integrarea Romaniei le va permite cluburilor sa transfere un numar nelimitat de jucatori comunitari, in schimb, soarta celor din afara Uniunii Europene va fi tot mai drastica.

Dupa modelul mai multor tari de pe continent, atit presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cit si presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si-au exprimat intentia de a limita, in proxima sedinta a Comitetului Executiv, numarul extracomunitarilor la cinci, dar nu mai mult de trei, in acelasi timp pe teren, ceea ce a stirnit nemultumirea anumitor cluburi. Masura vine pentru a incuraja utilizarea fotbalistilor autohtoni, in contextul in care Dragomir anticipeaza un declin in urmatorii doi-trei ani. "Exista citiva patroni care baga bani. Vom mai avea echipe puternice doar in urmatorii doi-trei ani, apoi ne vom uita la fotbalistii romani cum joaca in marea tara Europa", spune "Oracolul din Balcesti".

Ultimul care doreste inlaturarea oricaror restrictii este noul presedinte al Politehnicii Timisoara, Gheorghe Chivorchian. "Vom vota in sedinta posibilitatea ca un club sa foloseasca un numar nelimitat de fotbalisti straini. Asta, in principal, pentru ca in campionatul romanesc nu prea gasesti jucatori pentru obiective europene. Daca vom gasi, ii vom aduce la Timisoara", a declarat Chivorchian, care si-a impus ca prima tinta aducerea australienilor Srhoj si Abiodun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.