Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat in cele din urma ordinul de numire a fostului antrenor de gimnastica in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport

Sustinut de Traian Basescu si propus de PD, Octavian Bellu a fost numit ieri oficial presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, post ramas vacant dupa retragerea conservatorilor de la guvernare. Fostul antrenor coordonator al lotului feminin de gimnastica se va prezenta efectiv la noul loc de munca pe 3 ianuarie, zi din care va incerca sa il convinga pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca sportul merita sa fie o prioritate. Bellu se bazeaza si pe sustinerea lui Ion Tiriac, desi fostul mare tenisman este de parere ca sportul ar trebui sa se afle in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, in timp ce Bellu sustine reinfiintarea ministerului Tineretului si sportului.

Tiriac il sustine

"Dupa mine, cred ca va fi un bun manager si poate revitaliza sportul, daca va ajunge seful ANS. Am discutat cu el (n.r.- Octavian Bellu) chiar in urma cu citeva zile si i-am spus ca, in opinia mea, el nu mai are ce cauta in antrenorat. Nu cred ca mai poate reveni ca antrenor. S-a rupt o perioada si ii va fi foarte greu sa revina", declara zilele trecute Ion Tiriac, precizind ca, "acum, sportul romanesc nu e nici cal, nici magar", astfel ca ar trebui sa treaca la MAI.

Octavian Bellu sustine ca pentru revitalizarea sportului este nevoie de o campanie nationala si ca este o eroare de management si "o privire superficiala sa dam toata vina pe infrastructura, deoarece nu putem realiza de azi pe miine toata baza materiala de care avem nevoie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.