Directorul general al FRF avertizeaza asupra faptului ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana poate impiedica afirmarea juniorilor autohtoni

Intrarea in Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2007, va aduce fotbalul romanesc in lumea buna a "sportului rege" din Europa. Un material aparut ieri in ziarul Adevarul a aratat care sunt avantajele integrarii pentru campionatul pastorit de Mitica Dragomir.

In perspectiva aderarii, Liga I s-a imbogatit deja cu peste 70 de jucatori straini care au avut incredere sa aleaga fotbalul romanesc. Acest lucru aduce beneficii, prin cresterea nivelului primei ligi, dar dauneaza afirmarii juniorilor. Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, spune ca trebuie investit in primul rand in juniori si in infrastructura. "Dupa 1 ianuarie 2007, globalizarea fotbalului ne va include si pe noi. Deja au venit foarte multi jucatori straini. Dar exista si pericole pentru jucatorii nostri. Este drept ca pot pleca acum mai usor in strainatate, dar juniorii nostri nu se pot afirma daca sunt adusi prea multi straini. Astfel loturile nationale pot pierde mult, daca tinerii jucatori romani nu vor avea ocazia sa joace", a declarat Lupescu.

Cu aceeasi situatie s-au confruntat si campionate puternice din Europa, precum Anglia sau Spania, unde jucatorii straini le-au "furat" locurile de titulari jucatorilor autohtoni, ducand astfel la o scadere a valorii echipelor nationale. Ionut Lupescu a precizat ca in anul viitor va fi adoptata o Carta Alba a fotbalului european, valabila pentru toate tarile membre ale Uniunii Europene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.