Dupa asasinarea fostului agent rus Alexander Litvinenko, prin otravire cu poloniu, un alt adversar al regimului de la Kremlin, multiplul campion de sah Garri Kasparov (43 de ani), se teme pentru viata sa. Dupa cum a declarat ziarului german "Die Welt", Kasparov nu mai merge la restaurant cu persoane pe care nu le cunoaste suficient de bine, si nu mai mananca preparate care nu stie de unde provin. Mai mult, fostul lider mondial la sah, devenit om politic de opozitie, umbla insotit permanent de bodyguarzi. Kasparov spune ca presedintele Vladimir Putin se dovedeste "extrem de inteligent" in a-si urmari interesele, reusind sa-si divizeze adversarii: "Stie sa se foloseasca de diferentele de opinie dintre Germania, Franta si America", explica fostul campion.

Din punctul sau de vedere, Putin are totusi o mare problema: alegerile prezidentiale din 2008. Apropierea acestui moment electoral ar reprezenta motivul pentru care lucrurile s-au precipitat in ultimul timp. "In regimurile totalitare, domneste linistea atata vreme cat toti stiu ca seful e acolo sus. Cand se preconizeaza caderea lui, apele se tulbura, aparand pericolul ca sistemul sa intre in colaps".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.