Presa spaniola scrie ca Steaua a ridiculizat Valencia

Presa spaniola s-a napustit asupra antrenorului Claudio Ranieri, considerindu-l principalul vinovat pentru esecul echipei FC Valencia, iar pe Adrian Cristea l-a vazut drept calaul tehnicianului italian. "Steaua i-a aratat usa lui Ranieri", a titrat cotidianul "As", notind: "Condamnare. Cu eliminarea de ieri (n.r. - joi), decizia demiterii lui Claudio Ranieri a fost luata. Trebuie doar pusa in practica. Presedintele Juan Soler si-a pierdut rabdarea".

"Durere de cap"

Publicatia "As" mentioneaza ca echipa spaniola a oferit o imagine lamentabila, iar Adrian Cristea, "un tinar de 20 de ani, cu fata de copil, a incheiat viitorul lui Ranieri ca tehnician la Valencia". Aceeasi publicatie scrie ca stelistii au avertizat inca din prima repriza ca sint dispusi sa faca orice, iar Claudio Ranieri a fost lipsit de reactie "in fata panoramei dezolante. Romanii alergau precum avioanele". "As" l-a nominalizat la categoria "El crack" pe Cristea, "care a pus tot timpul in pericol poarta lui Palop". "El dandy" a fost Daniel Oprita, care "si-a demonstrat clasa si a fost o durere de cap permanenta pentru apararea Valenciei".

Cotidianul "Marca" a observat ca, in a doua repriza, Steaua a iesit pe teren cu mai multa pofta de joc si cu norocul de partea sa. "Primul gol al lui Cristea a schimbat cursul meciului. Steaua a vazut ca are posibilitati. A fost o echipa ambitioasa", noteaza publicatia citata.

"Condamnare pentru Valencia si Ranieri", a titrat "El Mundo Deportivo". "La Bucuresti, Valencia a confirmat criza galopanta in care se afla. Rezultatul de 2-0 inregistrat pe "Mestalla" n-a ajutat la nimic", adauga ziarul citat. "Claudio Ranieri si-a sapat mormintul in noroiul din Ghencea. Decizia demiterii tehnicianului italian a fost luata chiar in momentul in care Di Vaio a ratat penalty-ul. Cristea a pregatit ghilotina pentru capetele lui Ranieri, Baraja si Di Vaio", scrie "Sport".

"O caricatura"

Cotidianul "ABC" il critica pe Ranieri, dar precizeaza ca nici jucatorii nu trebuie iertati. "Ranieri s-a sinucis la Bucuresti", titreaza "ABC", notind: "Cind nu crezi in ceea ce faci, sfirsesti platind. Acum intrebarea este: "Cine poate schimba drumul acestei echipe?"".

Publicatia "Levante" considera ca nici sustinerea frenetica a suporterilor, nici terenul impracticabil nu pot fi scuze pentru eliminare. "Valencia este o echipa mai buna decit Steaua, are fotbalisti mai buni. Dar Steaua a fost incapatinata si agresiva", noteaza "Levante", sub titlul "Capitanul Ranieri s-a scufundat cu barca". "Las Provincias" si-a vazut "idolii de noroi" ridiculizati la Bucuresti, din cauza "ineficacitatii antrenorului si a pasivitatii unui consiliu de administratie incapabil sa ia decizii si sa caute solutii". Ziarul apreciaza ca impresia cea mai puternica a facut-o Dorinel Munteanu. "A fost uimitor sa-l vezi jucind pe veteranul Munteanu, la 36 de ani. Steaua a dat o lectie de umilinta si profesionalism", scrie publicatia mentionata. "Putina credibilitate care-i mai ramasese antrenorului italian s-a spulberat in noaptea romaneasca. Actuala echipa a Valenciei este doar o caricatura a ceea ce a fost odata", scrie "Superdeporte", sintetizind din titlu ceea ce s-a intimplat la Bucuresti: "Punct final... si Ranieri a ajuns la fund".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.