In optimile competitiei, Steaua va juca pe 10 si pe 17 martie impotriva lui Villarreal, echipa care a eliminat pe Dinamo Kiev, dupa 0-0 in Ucraina si 2-0 pe "El Madrigal".

Steaua va intalni in optimile de finala ale Cupei UEFA tot o formatie spaniola, Villarreal. "Submarinul galben" a trecut joi seara de Dinamo Kiev, echipa romanilor Cernat, Ghioane si Irimia.

STAPANI

Dupa 0-0 in meciul tur disputat in Ucraina, echipa antrenata de chilianul Manuel Pellegrini a invins cu 2-0 pe "El Madrigal" la capatul unui joc pe care l-a dominat din primul minut. Nici macar eliminarea lui Riquelme, in minutul 42, nu i-a afectat prea mult pe spanioli. Cartonasul rosu primit de cel mai bun om al lui Villarreal duce insa automat la suspendarea sa cel putin o etapa, asta insemnand ca jucatorul argentinian nu va evolua pe 10 martie, in meciul cu Steaua de la Bucuresti. In ceea ce-i priveste pe romanii de la Kiev, doar Florin Cernat a evoluat joi seara. El a fost introdus pe teren in minutul 52, in locul lui Leko.

MULTUMIRE

Manuel Pellegrini s-a declarat satisfacut de evolutia elevilor sai. "Sunt multumit pentru ca echipa continua sa se afle pe drumul cel bun. Cred ca ne-am descurcat foarte bine, chiar daca au fost doua reprize diferite. In prima parte am controlat jocul fara probleme, dar in cea de-a doua, dupa eliminarea lui Riquelme, a trebuit sa muncim mult mai mult ca sa mentinem rezultatul", a spus tehnicianul chilian. Si Pellegrini mai are un motiv sa fie bucuros. Punand la socoteala si intalnirea cu Dinamo Kiev, Villarreal a adunat 19 partide in cupele europene fara sa primeasca gol pe "El Madrigal".

ISTORIE

In Primera Division, "submarinul galben" se afla pe locul 5, cu 40 de puncte, cu doua mai mult decat vecinii din Valencia. Desi s-a infiintat acum 82 de ani, Villarreal a debutat in prima liga spaniola abia in 1998, unde nu a ramas insa decat un sezon. A promovat din nou in 2000, iar in 2003 s-a inscris in Cupa Intertoto. De acolo a ajuns in Cupa UEFA, unde a si inregistrat cea mai mare performanta din istoria clubului: semifinala jucata in sezonul trecut, chiar impotriva Valenciei, echipa care avea sa castige trofeul. La Villarreal au jucat in trecut si doi romani: Gica Craioveanu si Costel Galca.

ROMANI

Sahtior Donetk si Sporting Lisabona sunt singurele echipe la care evolueaza jucatori romani care s-au calificat in optimile Cupei UEFA. Dupa 1-1 in Ucraina, echipa antrenata de Mircea Lucescu a invins cu 1-0 pe terenul nemtilor de la Schalke. Rat a evoluat tot meciul, Barcauan si Stoican au fost rezerve, iar Marica si Florea nu au fost inclusi in lot. Cu Marius Niculae pe banca, Sporting Lisabona a invins pe Feyenoord cu acelasi scor ca si in tur, 2-1. Celelalte echipe unde sunt legitimati romani, Ajax (Lobont si Mitea), Alemannia Aachen (Reghecampf) si Panathinaikos Atena (Sanmartean), au ratat calificarea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.