La o zi si jumatate dupa jocul din Armenia, Anghel Iordanescu si-a prezentat demisia, intr-o conferinta de piesa teatrala. "Din respect pentru opinia publica si suporteri", si-a motivat Puiu gestul. Cu doua saptamani inainte de alegeri, sfatuit de sefii sai din PSD, Iordanescu a fost nevoit sa accepte o iesire din scena care a vrut sa arate suporterilor-alegatori ca viitorul senator PSD este un om demn. Iordanescu si-a prezentat demisia ieri, la 15.30, asa cum a dezvaluit Mircea Sandu, prezent si el la conferinta de presa convocata in graba la Casa Fotbalului. Cei doi au format un cuplu care si-a jucat din plin rolurile. Iordanescu s-a prezentat smerit in fata ziaristilor, in timp ce presedintele FRF a facut pe durul, acuzand presa ca l-a tratat fara mila pe selectioner. Discursul lui Iordanescu, care a durat fix 8 minute, a fost marcat de o avalansa de scuze, aruncate in doua directii bine tintite: suporterii si presa. "Demisia mea este un gest de normalitate dupa jocul si rezultatul din Armenia", a spus Iordanescu, chiar daca la sosirea de la Erevan declarase ca nu ia in calcul despartirea de nationala. "Sunt principalul vinovat si nu am nici o scuza. I-am dezamagit pe suporteri". A urmat un mesaj cu substrat electoral: "Ma dau la o parte in interesul nationalei". Apoi, a marturisit: "imi cer scuze fata de presa. Nu am avut intotdeauna atitudinea potrivita fata de mass-media". in continuare, Iordanescu si-a dezvaluit planurile de viitor. "Voi face o pauza. in tot acest timp, cat am fost la nationala, mi-am neglijat familia. Este vremea sa fiu mai mult alaturi de sotia si de copiii mei". Discursul lui Iordanescu s-a incheiat surprinzator si teatral. A ridicat o foaie aflata in fata sa, a indreptat-o spre Mircea Sandu si a spus, aproape zambitor: "ii mai dau o data presedintelui FRF demisia mea scrisa". A tinut cateva clipe foaia in aer, ca sa aiba siguranta ca momentul a fost surprins de camerele de televiziune si de aparatele de fotografiat. Mircea Sandu a vorbit 9 minute. Presedintele FRF a inceput cu o remarca seaca: "Orice despartire lasa urme, dar trebuie sa continuam. Doar despartirile permanente dor". Dintr-o data, Nasu' a iesit la atac, iar tinta a fost presa: "Nu este normal cum a fost tratat Puiu. Cei care au facu-t-o astfel nu au sentimente, nu au suflet. Nici unui caine de pe strada nu-i pica bine sa fie jignit". Un singur lucru interesant a spus Mircea Sandu. Dupa ce a anuntat ca numele viitorului selectioner va fi anuntat duminica, el a lasat sa se inteleaga ca acesta nu va avea ca obiectiv calificarea la CM 2006. "Ne-am fixat obiective prea indraznete. Ne trebuie o strategie pe termen lung. Ne vom gandi la campaniile pentru Euro 2008 si CM 2010". Doar generalul Iordanescu a reactionat la acest anunt. S-a ridicat de pe scaun, si-a luat la revedere si si-a facut, resemnat, cruce. (Andrei Comsa)

Pareri diverse despre demisie

Sorin CArtu (antrenor Otelul): "Consider ca Victor Piturca ar fi cel mai potrivit sa preia functia de selectioner al nationalei Romaniei. Cred ca ar fi si o reparatie morala fata de el, dupa ce i s-a intamplat cand a plecat".
Gica Popescu (impresar FIFA): "Cred ca este o pierdere uriasa a fotbalului romanesc si nu cred ca este o zi fericita cand un antrenor ca Iordanescu pleaca de la carma echipei nationale".
Ioan Andone (antrenor Dinamo): "Schimbarea lui Iordanescu nu ne mareste sansele de calificare. Nu consider ca Iordanescu este principalul vinovat".
Bogdan Stelea (portar Dinamo): "Poate nici nu este Iordanescu cel mai mare vinovat. in fotbal, vinovatii nu platesc intotdeauna. Din pacate, in momentul in care devii antrenor, esti primul care plateste".
Adrian Ilie (atacant FC ZUrich): "inainte de orice, sper din tot sufletul ca echipa nationala sa se califice la turneul final din Germania. Indiferent de numele antrenorului care va veni, nu mai avem voie sa facem pasi gresiti daca vrem sa mai pastram o speranta".
Dan Petrescu (antrenor Sportul): "Nu Iordanescu trebuia sa demisioneze din functia de antrenor al nationalei. Daca trebuie sa gasim vinovati, atunci aceia sunt sefii fotbalului romanesc".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.