Federatia Internationala de Fotbal a dat publicitatii clasamentul echipelor nationale, ultimul pe anul in curs. Reprezentativa antrenata de Victor Piturca se situeaza pe pozitia a 19-a, cu 912 puncte, din grupa noastra preliminara pentru Euro-2008 doar Olanda situandu-se in fata noastra, pe locul al 7-lea, cu 1305 puncte.

Celelalte adversare ale noastre ocupa pozitii modeste: Bulgaria ocupa locul 43, Belarusul, locul 70, Slovenia se afla pe pozitia 77, Albania se situeaza pe locul 87, iar Luxemburgul ocupa doar pozitia a 186-a. Primele locuri sunt ocupate de Brazilia, cu 1588 de puncte, Italia, cu 1560 de puncte, Argentina, cu 1551 de puncte, Franta, cu 1523 de puncte si Anglia, cu 1359 de puncte.

Anul 2006 a fost un nou an in care reprezentativa noastra a ratat a doua calificare consecutiva la Campionatul Mondial, infrangerea cu 2-0 din data de 4 iunie, in fata Olandei, la Rotterdam, punand capat, practic, cursei de calificare. Nici inceputul campaniei pentru Europenele din 2008 nu a fost entuziasmant, rezultatul de egalitate, 2-2 cu Bulgaria, de pe 2 septembrie, coroborat cu remiza inregistrata la Sofia, 1-1 intre vecinii de la sud de Dunare si Olanda, principala favorita la primul loc din grupa G, obligand nationala noastra la rezultate pozitive in partidele cu elevii lui Hristo Stoichikov din deplasare (pe 17 noiembrie) si cu "Portocala Mecanica" (24 martie in deplasare si 13 octombrie pe teren propriu), pentru a nu fi pusi din nou in situatia de a depinde de celelalte rezultate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.