Razboiul pentru palmaresul Timisoarei dintre Iancu si Zambon poate produce victime colaterale

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care se interzicea clubului condus de Marian Iancu sa foloseasca palmaresul si emblemele fostei asociatii, SC FC Politehnica Timisoara SA (cea care activeaza acum in Liga a III-a), a fost discutata in cursul zilei de ieri la Casa Fotbalului. In mod cu totul nejustificat, care da nastere la fel si fel de speculatii, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF a decis ca acest caz sa fie judecat din nou miercuri. Prin aceasta rejudecare, forul condus de Mircea Sandu nu face decat sa incalce hotararea unei instante internationale, iar decizia ar putea avea repercusiuni negative asupra forului nostru fotbalistic din partea UEFA.

Ieri, la sediul FRF a fost agitatie mai mare in afara Casei Fotbalului decat inautrul ei. In timp ce sefii erau plecati cu mic cu mare la Mogosoaia (unde avea loc un Comitet Executiv si un banchet de final de an), Curtea de Arbitraj pentru Fotbal urma sa judece litigiul dintre SC FC Politehnica Timisoara SA, club patronat de Claudio Zambon, si FCU Politehnica Timisoara, grupare care activeaza in Liga I si care se afla in proprietatea companiei Balkan Petroleum. Sedinta forului federal vine la doua saptamani dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF.

Intre Iancu si Zambon,totul se reduce la bani

TAS a mai decis ca gruparea patronata de Marian Iancu sa achite cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat de clubul alb-violet. De asemenea, FCU Politehnica Timisoara este obligata sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului clubului fanion de pe Bega. Suma compensatorie pe care banatenii trebuiau sa o plateasca Timisoarei lui Zambon urma sa fie stabilita de catre Comisia de Apel a FRF.

Incercand sa repuna pe tapet o hotarare a unei instante internationale, comisia patronata de FRF poate aduce mari deservicii fotbalului romanesc in general. Mircea Sandu ar trebui sa stie mai bine cum stau lucrurile la UEFA, for care nu admite ca federatiile nationale sa miste in front. Daca lucrurile continua pe aceeasi linie, FRF poate risca unele sanctiuni, palmaresul Timisoarei fiind de acum o chestiune de orgoliu intre Zambon si Marian Iancu, doi oameni care nu se inteleg la pret, pentru ca si un blazon, un palmares si niste culori (de fapt o istorie) au un pret.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.