Tragerea la sorti de la Nyon, pentru optimile Ligii Campionilor, ii va pune in mare dificultate pe iubitorii fotbalului, care nu vor sti ce meci sa urmareasca, toate cele opt partide fiind extrem de echilibrate

Unul dintre duelurile acestei faze a celei mai spectaculoase competitii de fotbal din Europa va fi intalnirea dintre Barcelona si FC Liverpool. Aceste doua echipe sunt ultimele doua detinatoare ale trofeului Ligii Campionilor, "cormaranii" impunandu-se in sezonul 2004-2005, in vreme ce "extraterestrii" au castigat editia 2005-2006. Prima mansa a intalnirii se va juca in Catalunia, pe "Nou Camp", urmand ca returul sa se dispute pe vulcanicul "Anfield Road".

Cea mai titrata echipa spaniola si fosta adversara a Stelei din grupele Ligii Campionilor, Real Madrid, va da piept cu performera fotbalului german, Bayern Munchen, intr-o alta disputa care se anunta la fel de interesanta.

In Portugalia, pe stadionul "Dragao" din Porto, antrenorul Jose Mourinho va reveni din postura de adversar al alb-albastrilor, in partida pe care echipa sa, Chelsea Londra, o va disputa cu FC Porto. Tehnicianul londonezilor a adus in urma cu trei sezoane trofeul Ligii Campionilor chiar pe "Dragao", parasind apoi pe FC Porto pentru petrodolarii lui Abramovici, de la Chelsea.

O alta partida cu incarcatura psihologica foarte mare va fi cea dintre francezii de la OSC Lille si Manchester United. Englezii au fost eliminati din grupele editiei trecute a Ligii Campionilor in dauna fotbalistilor din "Hexagon".

Avand probleme mari in campionatul Italiei, AC Milan a intalnit cel mai slab cotat adversar posibil, campioana Scotiei, Celtic Glasgow. Detinatoare a sase trofee ale Ligii Campionilor, AC Milan nu trebuie sa stea linistita, deoarece scotienii au aratat in grupe o forta deosebita.

A doua echipa din orasul Milano, Inter, va trebui sa infrunte puternica formatie spaniola Valencia CF, iar ultima reprezentanta a Italiei, AS Roma, va juca impotriva campioanei Frantei, Olympique Lyon. Ultima intalnire din cadrul optimilor se va da intre PSV si Arsenal.

FC Porto - Chelsea

Celtic - AC Milan

PSV - Arsenal

Lille - Manchester

AS Roma - Lyon

Barcelona - Liverpool

Real Madrid - Bayern

Inter - Valencia


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.