Apropierea returului reactiveaza lupta pentru supravietuire in Divizia A. In opinia antrenorului iesean Ionut Popa, jumatate dintre echipele de pe prima scena intra in lupta pentru mentinerea in prima liga.

A mai ramas aproximativ o saptamina pina la startul returului de campionat, moment in care gruparile de pe prima scena intra in linie dreapta cu pregatirea pentru primele partide.

Astfel ca, dincolo de lupta la virf, animata de miscarile de pe piata de transferuri, echipele din jumatatea inferioara a ierarhiei pornesc calculele pentru evitarea retrogradarii. In pofida noilor achizitii ale Timisoarei sau ale Craiovei, dar tinind cont si de plecarile de la FC National, antrenorul politehnistilor ieseni, Ionut Popa, vede o lupta pentru mentinerea in Divizia A intre opt echipe. "Va fi o lupta apriga pentru salvarea de la retrogradare. Chiar daca Timisoara sau Craiova s-au intarit in aceasta iarna, e dificil sa faci peste noapte o echipa in adevaratul sens al cuvintului. Eu cred ca Universitatea Craiova, Gloria Bistrita, FC Brasov, Poli Timisoara, Poli Iasi, FC Arges, Sportul Studentesc si FC National sint echipele care au 'sanse>> sa retrogradeze", a punctat Popa.

Clubul FC Arges, cesionat

In acest timp, gruparea FC Arges, amenintata cu executarea silita pentru o datorie la buget de 40 de miliarde lei, a cedat toate drepturile clubului societatii Sportag, in care sint implicate si autoritatile locale. "In adunarea generala extraordinara s-a hotarit transformarea actualei societati non-profit intr-o societate pe actiuni. Acest lucru se va intimpla de la 1 iulie 2005, cind o serie de bunuri, printre care drepturile federative ale jucatorilor, drepturile de imagine, drepturile asupra locului din campionat si multe altele vor fi cesionate catre societatea Sportag, care la momentul respectiv se va numi FC Arges SA", a recunoscut presedintele Viorel Ilinca.

Infuzie de capital la Cluj

Consiliul Local Cluj a dislocat 45 de miliarde lei din bugetul pe 2005 pentru sport. Mai mult de jumatate din aceasta suma va fi directionata catre fotbal, impartita cvasiegal intre CFR si Universitatea. Astfel, divizionara A primeste 15 miliarde lei, in timp ce "sepcilor rosii" le-au fost rezervate cu 500 de milioane mai putin. Pe de alta parte, elevii lui Aurel Sunda au pierdut, miercuri, cu 0-1, meciul amical disputat in compania lui Gaz Metan Medias. Tot miercuri, Otelul s-a impus cu 2-0 in fata Daciei Unirea Braila.

Preaviz pentru Pavel Badea

Antrenorul Stiintei Craiova, Pavel Badea, are bagajele pregatite, Dinel Staicu amenintind cu demiterea sa dupa primele etape. "Obiectivul pentru primele doua etape este patru puncte in meciurile de campionat (cu FC Arges si Farul - n.r.) si un egal in meciul tur din Cupa Romaniei cu constantenii. Nu i-am spus lui Badea ca il dau afara daca nu iese asa cum ne dorim, dar probabil ca nici el nu vrea sa stea antrenor pina cind vor fi compromise toate sansele de salvare de la retrogradare".

Antrenorul craiovean a fost atacat si de suporteri, care i-au cerut lui Staicu indepartarea lui Badea de pe banca tehnica a echipei. Staicu a dat neputincios din umeri si, pentru a salva situatia, a afirmat: "Meciul de astazi a fost o diversiune, in tribuna se afla Sorin Cirtu, care pregateste FC Arges, adversara noastra". In alta ordine de idei, numit recent presedinte de onoare la diviziona B FC Caracal, n-ar fi exclus ca Ilie Balaci sa ocupe o functie de conducere la Universitatea. Miercuri, la amicalul Oltul Slatina - "U" Craiova, Balaci a stat pe banca de rezerve alaturi de antrenorul Badea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.