Se stie deja, Carlos a plecat. Urmeaza Saban, Panait si Bostina? Vin Vranjkovic si Martin Tudor? Dica si Paraschiv vor ajunge in Franta? Iata cateva intrebari pe care, deocamdata, conducerea campioanei evita sa le confirme sau sa le infirme.

Oricum, este clar ca, desi n-au trecut decat cateva zile de la incheierea sezonului de toamna, Steaua pare pregatita sa demareze "curatatenia" de iarna, in ceea s-ar putea chema "primenirea" lotului pentru "primavara" viitoare. "Unii jucatori nu sunt de Steaua. Mai bine-zis, nu pot face fata presiunii ce apasa echipa, astfel ca vom tine cont de acest lucru cand vom face transferurile de rigoare. Vrem ca la anul sa jucam cel putin semifinalele Cupei UEFA", a spus antrenorul Cosmin Olaroiu, aflat pe aceeasi "lungime de unda" cu patronul Gigi Becali.

In acest sens, pentru ca tot vorbim de capitolul plecari, sa reamintim ca, odata cu "zborul" lui Carlos, pe lista "neagra" a oficialilor din Ghencea apar nume ca Bogdan Panait (cu doar 2 meciuri jucate in tur), Klemi Saban (departe de asteptari) si Gabriel Bostina (intrat intr-un con de umbra in ultima vreme). Cum insa cei nominalizati sunt sub contract cu gruparea "ros-albastra", nu-i exclus ca - trecand la capitolul achizitii - ei sa faca obiectul unor trocuri, printre cei mai vizati fiind fundasul Panait, care ar putea ajunge la CFR Cluj in schimbul revenirii portarului Martin Tudor. De asemenea, nu-i exclus ca, luandu-ne dupa ceea ce se aude la bursa zvonurilor, mijlocasul Bostina, de exemplu, sa treaca la Pandurii in locul atacantului Vranjkovic, dorit si de Dinamo sau Rapid.

"Nu ne intereseaza nici un jucator din campionatul Romaniei. Tintele noastre sunt altele", vine sa infirme, totusi, managerul Stelei, Mihai Stoica, preocupat cu testarea pietei sud-americane, pentru achizitionarea unui portar si a unui fundas central, subliniind chiar ca "suntem in tratative cu doi fotbalisti straini, iar unul dintre ei este ca si rezolvat". Toate aceste dincolo de faptul ca, pe fondul rezultatelor si, implicit, a evolutiilor din Europa, ofertele pe adresa clubului din Ghencea au inceput sa "curga", in acest sens cel mai curtat fiind golgeterul Nicolae Dica, dorit de francezii de la Saint-Etiene sau de grecii de la AEK Atena. De asemenea, o alta oferta il vizeaza, mai nou, pe cel de al doilea capitan al "ros-albastrilor", Sorin Paraschiv, curtat de Sochaux (echipa din Hexagon oferind insa jumatate din suma de 1,4 milioane de euro ceruta de Gigi Becali), ceea ce inseamna ca pentru Steaua se anunta o iarna plina de evenimente.

S-a batut palma cu portarul brazilian Andrey Nazario

Ca oficialii campioanei n-au intrat inca in vacanta o demonstreaza si raspunsul primit ieri de la goal-keeper-ul brazilian Andrey Nazario Afonso (23 de ani, 1,95m si 90 kg), care si-a dat acordul pentru a apara poarta Stelei din sezonul viitor. Cum Nazario se afla la final de contract cu gruparea Gremio Figueirense, nu mai ramane decat ca MM Stoica sa se deplaseze zilele acestea in Brazilia si semneze actele de transfer cu proprietarul jucatorului (in speta Atletico Paranaense) contra sumei de 500.000 de euro. "Andrey se afla in negocieri foarte avansate cu Steaua Bucuresti, astfel ca, mai mult ca sigur, va ajunge acolo", a dezvaluit informatia presei sud-americane presedintele echipei Figueirense, Jose Carlos Lages, convins ca Nazario (care detine 80% din drepturile sale federative, celelalte 20 de procente fiind in proprietatea echipei Atletico Paranaense) va ajunge in Romania pana pe 8 ianuarie, cand este prevazuta reunirea Stelei.

"Este deja jucatorul nostru", a confirmat aceasta achizitie si finantatorul team-ului din Ghencea, Gigi Becali, care a adaugat ca, ieri, a intentionat sa sune la Donetk si sa ofere 15 milioane de euro pentru achizitionarea lui Ciprian Marica, "dar m-am razgandit deoarece am realizat ca jucatorul mi-ar cere un salariu prea mare pentru nivelul echipei mele".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.