Misterul intrebarii daca Tiberiu Ghioane va mai juca sau nu fotbal vreodata a fost risipit ieri, chiar de catre jucator. SPT a aflat ca ultimul control a relevat faptul ca mijlocasul poate reveni pe teren fara riscuri.

Tibi a spus ca din ianuarie isi va relua pregatirile. Ghioane Singura conditie pusa de medici este prezenta permanenta a unui psihoterapeut alaturi de tinarul fotbalist.
Dubla Steaua - Dinamo Kiev din aceasta toamna nu a adus nimic nou despre Tiberiu Ghioane. Oficialii ucraineni s-au ferit sa ofere amanunte despre mijlocasul originar din Brasov, iar presa romana a considerat ca nu e cazul sa dezgroape mortii. Ghioane ramasese, in memoria colectiva, acel jucator de viitor, care din cauze mai mult sau mai putin cunoscute a lasat fotbalul in spate.

Dintr-o speranta, devenise un simplu nume de caz. Clasat. Zilele trecute, Sport Total a aflat amanunte noi despre viata lui Tiberiu. Daca in vara se stia ca patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis, a decis sa-l plateasca pe jucator pina in 2009, atunci cind i se termina contractul, indiferent daca acesta va mai juca sau nu fotbal, acum lucrurile stau un pic altfel. Surse apropiate gruparii din capitala Ucrainei sustin ca Surkis a decis sa-i mai acorde o sansa fotbalistului Ghioane.

In acest sens, patronul a contactat o renumita clinica din Germania cu scopul de a-l supune unui nou control amanuntit pe Tibi. Rulind un pic pe inapoi filmul evenimentelor, trebuie amintit ca toate aceste discutii, mistere si scenarii din jurul brasoveanului au aparut atunci cind, in februarie 2005, jucatorul a suferit, in termeni simpli, un atac cerebral. Consecintele nu au fost dintre cele mai fericite si, in ciuda faptului ca a mai jucat fotbal si dupa aceea, lucrurile nu au revenit deloc la normal.

A urmat o perioada de tratamente intense si de repaos fortat, dar si verdictul conform caruia tinarul nu va mai putea evolua vreodata. In momentul in care a ordonat acest ultim control, Surkis a vrut sa stie sigur daca Ghioane mai poate juca vreodata. Analizele complexe efectuate in Germania au adus cu ele o veste imbucura toare: Ghioane poate intra pe teren fara nici un fel de riscuri! Ceea ce parea imposibil acum citva timp, a devenit realitate.

Medicii nemti i-au transmis jucatorului ca e liber sa inceapa pregatirea alaturi de colegii sai de la Kiev, cu conditia ca, in permanenta, alaturi de el sa se afle un psihoterapeut. Acum vine si vestea care socheaza. In ciuda euforiei care surprinsese intreg staff-ul lui Dinamo Kiev, se pare ca singurul care nu s-a aratat deloc impresionat a fost chiar Tibi Ghioane. Era asteptat la antrenamente, insa el nu s-a prezentat.

Intr-un interviu acordat Sport Total in urma cu ceva vreme, jucatorul a spus ca e putin probabil ca el sa mai continue. Ieri, insa, Tibi s-a razgindit. Vorbind exact atit cit sa nu spuna prea multe, mijlocasul a precizat ca din ianuarie isi va relua pregatirile.

"Sa fiu sanatos!"

Sport Total:

E adevarat ca la ultimul consult, cel de la clinica din Germania, medicii au stabilit ca vei mai putea juca fotbal?

Tiberiu Ghioane: Da, e adevarat ca analizele mi-au iesit bine.

Noi am aflat ca, in ciuda acestei vesti imbucuratoare, nu te-ai prezentat la antrenamentele echipei. O vei face?
Daca starea de sanatate imi va permite, din ianuarie ma voi prezenta la antrenamentele echipei. Deocamdata, ma simt foarte bine si sper sa nu se schimbe nimic in aceasta privinta.

Medicii ti-au recomandat sa ai in permanenta un psihoterapeut alaturi de tine.

Nu ar fi o problema pentru mine. Va repet, tot ce-mi doresc este sa fiu sanatos.

Esti dispus sa vorbesti despre tot ce s-a intimplat cu tine in aceasta perioada?

Deocamdata, as prefera sa nu o fac. Va veni timpul potrivit si pentru acest lucru.

Ai urmarit fotbalul romanesc in ultima perioada?

Da si mi s-a parut in crestere evidenta. Performantele Stelei si ale Rapidului din sezonul trecut au fost foarte bune. E un lucru imbucurator, nu?

Crezi ca Steaua a meritat calificarea in Cupa UEFA dupa dubla cu Dinamo Kiev din grupele Ligii Campionilor?

Dupa primul meci, cel din Ucraina, sigur ca da. In cel de-al doilea, au fost niste greseli de arbitraj care ne-au privat de un gol decisiv.

Despre actuala stare de spirit de la Rapid, fosta ta echipa, ce ne poti spune?

Se vorbeste ca George Copos ar vrea sa renunte la Razvan daca nu se va obtine calificarea dupa meciul PSG - Panathinaikos. Sint la curent din ziare cu ceea ce se intimpla acolo. Din pacate, nu cred ca George Copos poate pleca el din Giulesti (ride)! Oricum, el isi face rau singur punind atita presiune pe jucatori si pe antrenori. Nu cred ca ar fi bine sa plece Razvan.

De Sarbatori ce faci?

Voi fi cu familia mea la Brasov, acolo unde ma aflu si acum.

Calvarul in date
Problemele lui Tibi Ghioane au aparut in 2005, atunci cind, aflat cu Dinamo Kiev in Portugalia, a suferit un atac cerebral. Dupa investigat iile efectuate, mijlocasul a fost folosit doar de doua ori in campionatul Ucrainei. Partida cu Olanda (0-2), din 26 martie 2005, a consemnat ultima aparitie a lui Ghioane in tricoul nationalei. In mai, oficialii clubului ucrainean au anuntat ca fotbalistul a parasit echipa fara a oferi nici o explicatie. A urmat dubla cu FC Thun, cind oficialii de la Kiev s-au lamurit ca are grave probleme de comportament. De atunci, jucatorul a stat mai mult prin spitale.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.