Dupa retragerea conservatorilor de la guvernare, postul de sef al ANS a ramas vacant. Conform algoritmului politic, sportul a revenit PD-ului. Basescu vrea sa-l impuna pe Belu, iar trecerea ANS sub tutela MAI a revenit in actualitate!

Iesirea conservatorilor de la guvernare a facut ca unul dintre cei mai slabi presedinti ai Agentiei Nationale pentru Sport, Gheorghe Florian, sa-si prezinte demisia. In urma algoritmului politic, se pare ca sportul a revenit, dupa mai multe negocieri, PD-ului. Astfel, se aude din ce in ce mai insistent ca noul presedinte al ANS va fi unul impus de presedintele Traian Basescu. Numele lui: Octavian Belu!

Pentru sportul romanesc, plecarea lui Ghita Florian de la Agentia Nationala pentru Sport, dupa ce partidul din care facea parte, PC, a iesit de la guvernare, nu este, in nici un caz, o pierdere prea mare. Pierdere ar fi fost daca locul acestuia ar fi ramas ocupat de vicepresedintele Liviu Cepoi, omul care, de cand este la conducerea sportului, nu a facut nimic pentru acesta, singurele probleme pe care a incercat sa le rezolve fiind propriile-i afaceri. Dupa mai multe runde de negocieri privind algoritmul politic, se pare ca ANS va fi condusa de un democrat. Cu un an si jumatate inainte de Olimpiada de la Beijing si in urma unui an catastrofal pentru sportul autohton, datoria PD este de a numi un om capabil in aceasta functie. Nu se stie deocamdata care ar fi propunerile democratilor, dar se insinueaza tot mai mult ca insusi presedintele Traian Basescu ar urma sa-l numeasca in aceasta functie pe unul dintre consilierii sai pe probleme de sport, Octavian Belu.

O propunere agreata de toata lumea

Octavian Belu este cel mai important nume, in acest moment, din sportul romanesc. Aureolat cu cele mai multe medalii, ca antrenor, din toata gimnastica mondiala, Belu este un nume arhicunoscut nu numai in tara, dar si in lume. Mai mult, fostul antrenor al lotului feminin de gimnastica cunoaste foarte multe din problemele sportului autohton, fiind, pana nu demult, implicat in sistem. Octavian Belu este o propunere agreata si de catre COSR, dar si de multe alte federatii, care si l-ar dori la conducerea ANS. Desi nu a dat, pana in acest moment nici un raspuns clar privind nominalizarea sa, Octavian Belu nu poate ramane impasibil, cu atat mai mult cu cat propunerea vine chiar din partea presedintelui Basescu. Este clar, prin experienta sa, dar mai ales prin stiinta lucrului bine facut, Belu ar reprezenta, in acest moment, cea mai buna solutie pentru conducerea ANS.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.