Desi a declarat in urma cu citeva zile ca Razvan Lucescu va ramine la Rapid indiferent de rezultatele meciurilor de la Petrosani si Paris, George Copos s-a enervat la culme dupa infringerea din fata Jiului. Oameni din anturajul sau sustin ca acesta cauta un nou antrenor. Razvan are deja citeva oferte din afara tarii, echipele din Turcia fiind cele mai insistente

In urma cu trei saptamini, Rapidul cistiga intr-un stil entuziasmant la Piatra Neamt, subliniind perioada fasta pe care o traversa si determinindu-l pe George Copos sa declare: "Avem cel mai bun lot si cel mai bun antrenor, deci sintem cea mai buna echipa". Au urmat, insa, doua remize in Cupa UEFA, care i-au indepartat pe alb-visinii de primavara europeana, si patronul rapidist s-a intors incet-incet la comportamentul de toate zilele, incrunti ndu-se mai intii catre jucatori.

Un nou rezultat de egalitate, in campionat, cu Pandurii, a fost suficient pentru ca fostul vice-premier sa lanseze primele aluzii care au tintit in scaunul tehnicianului giulestean. Speculatiile privind o eventuala demitere a lui Razvan Lucescu au fost inevitabile si au atras dupa ele lamuririle tran- sante ale lui George Copos: "Razvan va ramine la Rapid indiferent de rezultatul meciului cu Jiul sau al celui cu Panathinaikos".

Persoane din anturajul acestuia sustin, insa, ca rezultatul de la Petrosani nu i-a fost chiar atit de indiferent boss-ului de sub Grant, care nu se astepta ca Rapidul sa piarda in fata uneia dintre cele mai slabe echipe din prima liga si sa se indeparteze asa de mult de locul doi. Conform acelorasi surse, Copos inclina sa il demita pe Lucescu junior, mai ales in cazul in care Panathinaikos se va preda miercuri, la Paris.

In schimb, si Razvan pare satul de tensiunile din interiorul clubului si e din ce in ce mai dispus sa inceapa tratativele cu citeva formatii din Europa. Se pare ca exista doua echipe din Turcia care s-au interesat deja de serviciile tehnicianului giulestean, prin intermediul lui Mircea Lucescu.

CRONICA. Fericire interzisa

Cu siguranta, rapidistii nu sint specialistii finalurilor de sezon. Iar cind in datele problemei isi fac aparitia si cei de la Jiul, atunci perspectiva este si mai sumbra. Dupa ce in epilogul campionatului trecut giulestenii aveau parte de un meci cu cintec, Rapidul s-a intors la Petrosani pentru ultima etapa dinaintea pauzei de iarna. Decorul a fost acelasi, cu gazon prost si tribune care fredonau imnul rivalilor din Ghencea.

Elevii lui Lucescu n-au mai fost, insa, la fel de nervosi, nici la propriu, nici la figurat, lasindu-se dominati de lanterna clasamentului si de tensiunile interminabile din interiorul clubului. Printre asalturile minerilor, alb-visinii s-au multumit cu doua ocazii mari, atit de mari incit ar putea ascunde parca toate tensiunile si presiunile din Giulesti. Si cind titularizarea permanenta a lui Zicu, care a trimis din cinci metri mult peste poarta goala, ascunde increderea excesiva a lui Razvan Lucescu, tensiunile pot parea justificate.

Paradoxal, golul lui Vrajitoarea, in loc sa limpezeasca lucrurile, n-a facut decit sa inventeze si mai multe semne de intrebare: mai are Jiul sanse sa se salveze? Mai are Copos rabdare?

"Impotriva noastra"

Jiul Petrosani a fost primul club din Liga I care a inaintat un document oficial LPF si FRF, pentru ca aceste prime doua etape din retur sa nu se desfasoare in decembrie. De partea cealalta, Rapid a sustinut ideea disputarii acestora. Ca o ironie a sortii, minerii au obtinut doua victorii, la Pitesti si cu Rapid, in timp ce giulestenii au obtinut doar un punct in partidele cu Pandurii si Jiul, fapt confirmat si de Malda- rasanu: "Noi am fost cei care am dorit sa jucam si etapele din retur, iar acest lucru s-a intors impotriva noastra".

MARIN TUDORACHE: " Daca FC National sustine ca mai are sanse pentru evitarea retrogradarii, noi, care sintem inaintea lor, de ce nu am mai spera?"

APRECIERE. Galeria Rapidului, premiata
In aceasta seara, la Gala Fotbalului Romanesc, galeria alb-visiniilor va primi premiul de "cea mai frumoasa galerie" din campionatul intern. "Ne mindrim cu acest premiu si credem ca este meritat, pentru ca noi ne sustinem intotdeauna formatia, nu numai la victorii, ci si la infringeri. Speram ca intr-un timp cit mai scurt sa reuseasca si echipa sa se ridice la nivelul fanilor", a declarat Noni, seful galeriei.

Popa il critica pe Zicu

Antrenorul lui Poli Iasi il compara pe rapidistul Ianis Zicu cu unul dintre elevii sai, Marius Onofras, spunind ca amindoi sint niste campioni ai ratarilor. "Onofras si Zicu sint doi jucatori de mare valoare, cu potential. Eu pe astia i-as pupa o ora, iar vreme de doua ore i-as bate cu cureaua. Zicu le-a mincat zilele celor de la Rapid cu ratarile lui, la fel si Onofras noua. astora asa le trebuie: bataie cu cureaua, sa vezi cum isi revin", a declarat Ionut Popa.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.