Americanul Jermain Taylor a reusit sa-si pastreze titlul mondial la categoria mijlocie, in versiunile WBO/WBC, in urma victoriei repurtate in fata ugandezului Kassim Ouma, partida disputandu-se sambata noaptea, in localitatea North Little Rock, din statul Arkansas. Toti cei trei arbitrii l-au considerat pe american invingator, deciziile acestora fiind concludente: 117-111, 115-113 si 118-110. intalnirea a fost una spectaculoasa, cele douasprezece reprize incantand cele cateva mii de spectatori prezenti in sala Alltel Arena.

in runda a cincea, Ouma a reusit sa-i insangereze ochiul stang campionului mondial, insa Taylor pregatise aceasta partida excelent, reusind sa se impuna in cele din urma. Boxerul american si-a exprimat admiratia pentru adversarul sau la finalul intalnirii: "Ouma e un luptator excelent si nu l-am privit niciodata de sus. Merita sa ajunga oriunde isi propune. A luptat foarte bine timp de 12 reprize, iar pentru un tip atat de scund (1,79 m, n.red.), este un dur". Taylor a reusit astfel sa-si pastreze invincibilitatea la aceasta categorie, americanul inregistrand a 26-a victorie, 17 fiind obtinute inainte de limita si o remiza, in timp ce Ouma se afla la a treia infrangere, dupa 25 de victorii, 15 prin KO, si o remiza.

Partida a fost prefatata de zvonurile care vorbeau despre intentia lui Taylor de a trece la o categorie superioara, pugilistul american negandu-le insa categoric: "Nu am nicio problema cu greutatea si voi ramane la aceasta categorie cat voi avea chef".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.