Supozitiile serviciilor secrete britanice privind otravirea spionului rus Aleksandr Litvinenko se adeveresc. Urme de poloniu 210, substanta radioactiva care a provocat moartea agentului rus au fost depistate pe "Emirates Stadium", arena apartinind clubului Arsenal Londra. Anchetatorii de la Scotland Yard investigheaza in prezent un grup de sustinatori ai formatiei TSKA Moscova, prezent la meciul cu Arsenal, scor 0-0, care a avut loc la 1 noiembrie a.c., pe stadionul din capitala Angliei. Din acest grup facea parte si fostul ofiter FSB, Andrei Lugovoi, o veche cunostinta a lui Litvinenko.

Potrivit cotidianului rus "Kommersant", trei cetateni rusi care s-au intilnit cu Litvinenko la 1 noiembrie, la Londra, cu putin timp inainte ca acesta sa inceapa sa prezinte simptome legate de otravire, au mers in aceeasi zi la meciul de pe "Emirates Stadium". Cei trei barbati, Andrei Lugovoi, Dmitri Kovtun si Aleksandr Sokolenko, neaga orice implicare in moartea lui Litvinenko, apreciind ca au fost atrasi intr-o capcana de autorul/autorii asasinatului. In prezent, circumstantele mortii lui Litvinenko sint investigate de Scotland Yard, Procuratura Generala a Rusiei si FBI.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.